Nieuwe Mercedes-Benz EQA: ‘Compacte elektrische SUV’

De nieuwe Mercedes-Benz EQA is een compacte elektrische SUV met een actieradius van een kleine 500 kilometer.
mercedes benz eqa
Mercedes Benz EQA © Mercedes/Press

Mercedes-Benz heeft haar nieuwe instapmodel van de elektrische Mercedes-EQ modellen aangekondigd: de Mercedes-Benz EQA. Het gaat om een compacte elektrische SUV die voorzien is van diverse slimme assistenten die de bestuurder moeten ondersteunen.

Mercedes-Benz EQA Cross-over

Laten we gelijk maar beginnen met de maximale actieradius van deze nieuwe Mercedes-Benz EQA. Mercedes belooft een actieradius van een kleine 500 kilometer. Mercedes spreekt over een actieradius die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik en daar sluiten we ons bij aan.

“Mercedes-EQ wil het voortouw nemen op het gebied van elektrische aandrijfsystemen en voertuigsoftware. Daartoe hebben we een aantal ambitieuze productontwikkelingsdoelstellingen gedefinieerd en hebben we besloten om nieuwe technologieën versneld te introduceren”, meldt Markus Schäfer, COO van Mercedes-Benz Cars.

Slimme assistenten

Tijd om een kijkje te nemen in deze nieuwe Mercedes-Benz. Zoals we daarnet al aangaven is de EQA voorzien van diverse slimme assistenten die de bestuurder van de nieuwe elektrische SUV moeten ondersteunen. Hierbij kun je denken aan het vermijden van ongevallen, een efficiëntere rij-strategie en een intelligentere navigatie.

slimme assistenten mercedes-benz eqa
Slimme assistenten moeten ongelukken vermijden. © Mercedes-Benz Press

Unieke Mercedes-Benz functies

Ook is de nieuwe elektrische cross-over voorzien van unieke Mercedes-Benz functies, waaronder Mercedes-Benz User Experience (MBUX).

Sajjad Khan, onder meer lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG: “Dankzij MBUX zijn onze auto’s tegenwoordig mobiele assistenten geworden, en met de EQA gaan we nog een stap verder. Slimme ondersteuningsfuncties als navigatie met Electric Intelligence zijn bij dit model in MBUX geïntegreerd, wat het gebruik ervan nog gemakkelijker maakt”.

Design EQA: ‘Progressieve luxe’

Het design van de Mercedes-Benz EQA straalt progressieve luxe uit, is Mercedes-Benz van mening. Aan de voorzijde is een mooie Black Panel-grill te bewonderen met de geïntegreerde Mercedes-ster, een kernmerk van de nieuwe volledige elektrische auto’s van Mercedes.

exterieur mercedes benz eqa
De geïntegreerde Mercedes-ster is kenmerken voor de EQ-serie. © Mercedes-Benz Press

Een ander kenmerkend designelement van de Mercedes EQ modellen: de doorlopende lichtband aan zowel de achter- als voorzijde van de elektrische SUV.

Het interieur straalt net zoveel luxe uit als het exterieur. Afhankelijk van de uitrustingslijn is er sprake van een nieuw van achter verlicht sierdeel en roségoudkleurige accenten op de stoelen en de luchtuitstroomopeningen. Deze zijn trouwens ook te vinden op de sleutel van EQA.

Mercedes-Benz EQA specificaties

Laten we nog wat specificaties op een rij zetten van de nieuwe Mercedes-Benz EQA.

  • Aandrijving: Voorwielaandrijving
  • Maximale vermogen: 140 kW
  • Maximale koppel: 375 Nm
  • Acceleratie 0-100 km/h: 8,9 seconden
  • Topsnelheid: 160 km/h
  • Actieradius: 426 kilometer
  • Laadtijd: 5.45 uur
  • Laadtijd bij snellaadstation: 30 minuten

Prijs en beschikbaarheid

De Mercedes-Benz EQA zal in Europa geïntroduceerd worden met een nettocatalogusprijs vanaf € 49.995 in Europa. Vanaf het voorjaar van 2021 zou de elektrische SUV verkrijgbaar moeten zijn bij diverse dealers.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts