Nieuwe Samsung NEO QLED televisies aangekondigd

Samsung kondigt tijdens CES 2021 onder meer nieuwe NEO QLED televisies aan
samsung neo qled televisies (1)
De nieuwe Samsun NEO QLED televisie. © Samsung Press

Samsung heeft tijdens CES 2021, die dit jaar digitaal plaatsvindt, nieuwe televisies aangekondigd. Het gaat onder meer om nieuwe NEO QLED televisies die beschikbaar zijn 4K en 8K resolutie. Daarnaast komt de techfabrikant ook nog met haar eerste microled-televisie.

Samsung NEO QLED smart TV

De Samsung NEO QLED smart TV is een QLED televisie die nu ook gebruik maakt van minileds. Vandaar ‘Neo’. Met miniled genieten gebruikers van beter contrast, gezien er veel meer leds te vinden zijn in het scherm die in kleinere zones gedimd kunnen worden.

4K en 8K resolutie

De nieuwe NEO QLED televisies zullen beschikbaar zijn in een 4K (de QN95A serie) en 8K resolutie (de QN900A serie). Deze laatste serie heeft bijna geen rand rondom het scherm.

Samsung Microled televisie

Samsung beperkt haar innovaties niet tot enkel miniled: ook komt de Zuid-Koreaanse fabrikant namelijk met een nieuwe Samsung Microled televisie. Samsung komt met twee afmetingen: een 99 inch televisie en een 110 inch variant.

Nog meer tijdens CES 2021

In een persbericht laat Samsung weten ook nog een nieuwe variant op de Samsung The Frame te lanceren: een smart TV wat veranderd in een schilderij als deze niet gebruikt wordt.

Samsung meldt dat het gaat om een slanker model en dat deze beschikbaar komt in vijf verschillende kleuren. Ook kan er nu voor een specifieke omlijsting gekozen worden.

Tenslotte komt Samsung ook nog met een afstandsbediening op zonne-energie. Samsung meldt dat dit zo’n 99 miljoen batterijen zou besparen in een tijdsbestek van zeven jaar. De afstandsbediening zelf is ook een stuk milieuvriendelijker, gezien deze gemaakt is van gerecyclede petflessen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts