Nieuwe Xbox Wireless Headset aangekondigd

De Xbox Wireless Headset is een draadloze koptelefoon met Bluetooth.
xbox wireless headset
Xbox Wireless Headset. © Microsoft

Microsoft heeft een nieuwe Xbox Wireless Headset aangekondigd. Deze draadloze koptelefoon is vanaf 16 maart beschikbaar voor $ 99.

Xbox Wireless Headset

De Xbox Wireless Headset is een draadloze koptelefoon die via Bluetooth verbinding kan maken met verschillende apparaten. Uiteraard kan de koptelefoon gebruikt worden voor de Xbox One en Xbox Series X en S. Maar dat niet alleen: ook kan er een verbinding gemaakt worden met computers en smartphones.

‘Design past bij Xbox Series X en S’

Het ontwerp van de nieuwe Xbox Wireless Headset is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Xbox One Stereo en Wired Chat headsets die reeds in de schappen liggen: Microsoft enkele aspecten van onder meer de Surface hoofdtelefoons te hebben toegepast. Zo zijn er draaiknoppen te vinden voor de oorschelpen, waarmee het geluid bediend kan worden.

Kijken we naar de eerste beelden, dan valt ons op dat Microsoft het design aan heeft laten sluiten bij de Xbox Series X en S consoles. Er is sprake van grote oorschelpen met een verstelbare hoofdband.

Specificaties Xbox draadloze koptelefoon

Kijken we naar de ondersteuning dan is er sprake van Dolby Atmos en DTS Headphone:X spatial. De microfoonkwaliteit zou beter moeten zijn: er is bij de nieuwe Xbox draadloze koptelefoon sprake van dubbele straalvormende microfoons. Deze zouden moeten helpen bij het onderdrukken van achtergrondgeluiden.

Leuk om te weten: je kunt de koptelefoon koppelen aan je smartphone én je Xbox tegelijk. Word je gebeld dan kun je gewoon oproepen beantwoorden.

Tijd om te kijken naar de batterijduur, wat toch wel belangrijk is bij draadloze koptelefoons. Microsoft belooft een batterijduur van 15 uur. Laad je de koptelefoon 30 minuten op, dan kun je weer vier uur lang verder gamen. Voor het volledig opladen van de Xbox Wireless Headset moet je rekenen op drie uur laadtijd.

Prijs en beschikbaarheid

Wil jij de nieuwe Xbox Wireless Headset kopen? Dan hoef je niet lang te wachten: de hoofdtelefoon is vanaf 16 maart wereldwijd te koop bij verschillende verkooppunten. Je hoeft trouwens ook niet heel diep in de buidel te tasten: voor $99,- kun je de koptelefoon op je hoofd zetten.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts