‘Nintendo werkt aan Switch met oled-scherm en 4k-resolutie’

Het lijkt erop dat Nintendo momenteel werkt aan een nieuw Switch-model, dat beschikt over de 4k-resolutie en een oled-scherm.
nintendo switch consumentenbond
Nintendo Switch Joy-Con © Joatseu/Pixabay

Met een beetje mazzel kunnen we aan het einde van het jaar een nieuw Nintendo Switch-model verwelkomen. Volgens de nieuwste geruchten werkt de Japanse gameboer namelijk aan een Switch-variant met een 4k-resolutie en een oled-scherm.

Nintendo Switch met oled-scherm

Dat oled-scherm op de nieuwe Switch moet 7 inch groot en door Samsung Display geproduceerd worden. De productie start mogelijk in juli, zo laat Bloomberg weten op basis van bronnen. Daardoor leeft nu het idee dat we tijdens de feestdagen een nieuwe Switch mogen verwachten.

Een oled-scherm biedt veel voordelen in vergelijking met een lcd-display. Zo is het contrast hoger, verbruikt het systeem minder energie en is waarschijnlijk ook de responstijd verbeterd. Dat zijn prima updates als we kijken naar de huidige modellen. De versies met een dockmodus hebben een lcd-scherm van 6,2 inch, terwijl de Nintendo Switch Lite een lcd-display van 5,5 inch heeft.

nintendo switch aanbiedingen (1)
Foto: Nintendo Switch © Sara Kurfeß/Unsplash

Daarnaast wordt er gesproken over 4k-ondersteuning, maar onduidelijk is nog of dit native is. Die 4k-resolutie is alleen beschikbaar wanneer je de Switch aansluit op je televisie, via die eerdergenoemde dock, en niet in de handheldmodus. Daar blijft de resolutie hangen op 720p. Mocht dit kloppen, dan duikt er een nieuw probleem op. Het scherm wordt groter, maar de resolutie blijft hetzelfde; dat levert een lagere pixeldichtheid op dan bij het originele model.

Geen specbump

Verwacht overigens geen gigantische specbump onder de motorkap. Natuurlijk moet er een processor zijn die de 4k-resolutie ondersteunt, maar over het algemeen lijkt er verder weinig te veranderen. Het is niet zo dat je ineens een draagbare Xbox Series S of iets dergelijks in een tas kunt stoppen. Mogelijk kiest Nintendo wederom voor een handig design en een goedkoper prijspunt en daar passen high-end specs vaak niet bij.

Ondertussen kijkt menig gamer uit naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Je mag je hardop afvragen of de Japanse spellenmaker die game gaat optimaliseren voor de nieuwe Switch, zoals dat vier jaar geleden ook gebeurde toen deel één verscheen voor zowel de Wii U als de Switch. Het wachten is nu op bevestiging vanuit Japan.

Laten we er verder op hopen dat deze versie van de Switch voorgoed afrekent met de problemen van de Joy-Con.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts