Nobi lanceert slimme lamp voor senioren

De slimme lampen van Nobi zijn speciaal ontwikkeld voor senioren.
nobi slimme lampen senioren
De Nobi slimme plafondlamp. © Nobi/Press

Nobi heeft tijdens CES 2021, de grootste techbeurs ter wereld, een slimme lamp voor senioren gelanceerd. Deze smart home lamp moet helpen bij de veiligheid voor ouderen. Zo kan de lamp herkennen als een bewoner valt en automatisch hulpdiensten alarmeren.

Slimme lamp voor senioren

De Belgische start-up Nobi heeft twee nieuwe slimme lampen aangekondigd, speciaal voor ouderen. De lampen zijn ontwikkeld voor valpreventie, valdetectie en veiligheid. Door deze lampen in armaturen te draaien zouden ouderen langer thuis moeten kunnen wonen, is het idee achter de slimme lampen van Nobi.

‘Een op de drie 65-plussers valt eens per jaar’

Hiermee lijkt Nobi in te spelen op de conclusies van diverse onderzoeken: zo blijkt dat één op de drie 65-plussers eens per jaar ter val komt. Daarvan zou zo’n 66% zich ernstig verwonden. Nobi meldt op haar website dat 62% van de gevallen senioren niet binnen een uur hulp krijgen.

Nobi slimme lampen

Terug naar de slimme lampen van Nobi. Het is de bedoeling dat de lamp van Nobi op een centrale plek in de woning opgehangen wordt. De lamp werkt op basis van Artificial Intelligence in combinatie met een uitgebreid sensorsysteem om beweging te registereren en hier actie op te ondernemen.

Zo kunnen de slimme lampen van Nobi herkennen als iemand rechtop in bed gaat zitten en de verlichting automatisch inschakelen. Registreert en herkent de Nobi lamp een val? Dan kan er automatisch een bericht gestuurd worden naar een aangewezen contactpersoon. Geen reactie? Dan kan de lamp zelfs hulpdiensten alarmeren.

Inclusief slimme rookmelder

Om de lamp nog meer bij te laten dragen aan de veiligheid van bewoners, heeft Nobi ook gelijk maar een slimme rookmelder in de lampen gebouwd. De lamp is in staat om rook te detecteren en kan zelfs de kwaliteit van de lucht monitoren. Hierover kunnen gebruikers notificaties ontvangen op hun smartphone.

In onderstaande video is duidelijk te zien hoe de Nobi slimme lamp werkt.

Nobi lampen kopen: prijs en beschikbaarheid

Wanneer je van plan bent om de Nobi lampen te kopen, moet je nog eventjes geduld hebben. Nobi laat weten dat de lampen op dit moment nog uitgebreid getest worden. Het gaat trouwens om twee type lampen: een hanglamp en een plafondlamp. Naar verwachting zullen de slimme lampen eind 2021 in de schappen liggen.

Het prijskaartje van de slimme lampen is trouwens niet mis. Zo betaal je voor de Nobi hanglamp zo’n 2500 euro. Daarnaast moet je ook rekening houden met abonnementskosten, die 19 euro per maand bedraagt. Liever de lampen huren? Ook dat is mogelijk: je betaalt dan 119 euro per maand, inclusief abonnementskosten.

Het zijn niet de eerste slimme lampen die aangekondigd worden. Zo was deze week op Smartoday te lezen dat ook nieuwe Kasa Smart home producten, waaronder ook nieuwe slimme lampen, aangekondigd zijn. Bekijk hier meer CES 2021 nieuws.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts