Nvidia Shield TV ondersteunt nu PS5 en nieuwe Xbox-controllers

De upgrade van Nvidia Shield TV omvat onder andere ondersteuning voor de nieuwe PS5 en Xbox controllers.
nvidia shield tv ps5 xbox controller
Xbox controller. © Diego Marin/Unsplash

Ben jij fanatiek gebruiker van Nvidia Shield TV? Dan hebben we goed nieuws voor je: er komt een grote update aan met veel nieuwe functionaliteiten, waaronder de ondersteuning voor PS5- en Xbox Series X / S-controllers voor Nvidia Shield TV.

Ondersteuning PS5 en Xbox controllers

De grootste functionaliteit van de nieuwe update is toch echt de ondersteuning van twee nieuwe controllers: controllers van de nieuwe Playstation 5 en de nieuwe controller voor de Xbox Series X en de Xbox Series S. Er was online veel vraag naar deze ondersteuning, sinds de release van de twee nieuwe gameconsoles.

Controller met Nvidia Shield TV koppelen

Het is kinderlijk eenvoudig om een controller met Nvidia Shield TV te koppelen. Om de Playstation 5 controller te koppelen met Nvidia Shield TV hoef je alleen maar de deel-knop ingedrukt te houden tot het lampje blauw begint te knipperen. Bij de Xbox controllers doe je hetzelfde tot de Xbox-knop begint te knipperen.

Nieuwe integratie met Control4

Naast de ondersteuning voor PS5 en Xbox controllers is er nu ook een integratie met Control4, weet 9to5Google te melden. Dit is een smart home systeem, wat in Nederland nog minder bekend is. Door de ondersteuning van Control4 kunnen gebruikers Nvidia Shield TV’s bedienen via de Control4 applicatie.

Update Nvidia Shield TV

De update van Nvidia Shield TV zal dezer dagen uitgerold gaan worden. Het gaat om Shield Experience Upgrade 8.2.2, de 27ste upgrade om precies te zijn.

Eerder was op Smartoday te lezen over dat het gameplatform Nvidia Geforce Now naar LG televisies in 2021 komt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts