Ontwikkelaar Cyberpunk 2077 aangeklaagd door investeerders

Een groep investeerders klagen ontwikkelaar CD Projekt RED van Cyberpunk 2077 aan vanwege leugens.
cyberpunk 2077 aangeklaagd door investeerders
Cyberpunk 2077 artwork. © CD Projekt RED/Press

Investeerders hebben de ontwikkelaar – CD Project RED – van Cyberpunk 2077 aangeklaagd. Volgens de groep investeerders van de game zou de ontwikkelaar gelogen hebben over de staat van het spel. Hoewel de ontwikkelaar vol hield dat het spel goed was, bleken er al snel ongelooflijk veel fouten te zitten in het spel.

Bugs en fouten met Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 bleek vlak na de lancering al gelijk vol met fouten te zitten. Hoewel de ontwikkelaar al gelijk met enkele updates kwam – waaronder een update om de kans op epileptische aanvallen te verminderen – bleven de bugs maar aan het licht komen.

Met name bij de oudere gameconsoles, waaronder de Playstation 4, bleken veel fouten te zitten. Voor Sony was dat zelfs reden genoeg om de hele game tot nader order uit de Playstation Store te verwijderen.

Een van de best verkochte games van 2020

Afgelopen dagen kwam nog het nieuws naar buiten dat er maar liefst 13.000 miljoen exemplaren verkocht zijn van Cyberpunk 2077, ondanks de problemen. Dit maakt het alsnog een van de best verkochte games van 2020.

Class-action rechtzaak

RTL Nieuws weet te melden dat het gaat om een class-action rechtzaak. Dit houdt in dat elke gedupeerde zich aan kan sluiten bij de rechtszaak, die in Amerika gevoerd zal worden.

Wanneer de rechtzaak gestart zal worden, is nog niet duidelijk.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts