Ook Arlo komt met contactloze slimme deurbel

Ook Arlo heeft een contactloze slimme deurbel aangekondigd tijdens CES 2021.
arlo contactloze slimme deurbel
De huidige Arlo slimme deurbel. © Smarthomeweb

Arlo heeft tijdens CES 2021 een nieuwe slimme deurbel aangekondigd. Een contactloze welteverstaan. De contactloze slimme deurbel maakt gebruik van proximity sensing technologie: een methode om de afstand van de bezoeker toe je deur te meten.

Arlo contactloze slimme deurbel

Veel meer dan de aankondiging van een nieuwe slimme contactloze deurbel komen we niet. Arlo laat namelijk niets los over de benaming van deze deurbel, wat waarschijnlijk de Arlo Touchless Video Doorbell of iets soortgelijks zal zijn.

Zelfs een foto heeft Arlo nog niet gedeeld tijdens de aankondiging van de nieuwe contactloze slimme deurbel op CES 2021. Het is trouwens niet de eerste touchless smart home deurbel: zojuist werd ook de Alarm.com contactloze slimme deurbel aangekondigd.

Proximity Sensing Technologie

De contactloze slimme deurbel van Arlo zou werken met proximity sensing technologie. Hiermee wordt de afstand gemeten van de bezoeker tot de deurbel. Is deze binnen bereik om als ‘bezoeker’ gekenmerkt te worden, dan hoort deze bezoeker een melodie en ziet hij of zij dat de deurbel ingedrukt wordt. Zelf indrukken is dus niet meer nodig, wat handig kan zijn in tijden van corona, waar we zo weinig mogelijk aan willen raken.

De bewoner krijgt vervolgens een notificatie op zijn of haar smartphone en hoogstwaarschijnlijk kan er ook een chime gekoppeld worden aan deze nieuwe slimme deurbel, zodat er ook in huis sprake is van een waarschuwing.

‘Waarom geen software update?’

Online vragen veel media zich af waarom Arlo niet gewoon met een software update komt voor haar huidige slimme deurbel. Zo kondigde het merk ook al een update aan voor de Arlo slimme deurbel met HomeKit ondersteuning.

Ook The Verge stelt deze vraag, die benadrukt dat de slimme deurbel van Arlo op dit moment al een vooraf opgenomen audiobericht kan verzenden. Zo zou er al gezegd kunnen worden dat er ‘al aangebeld is’ en dat de eigenaar van de woning op de hoogte gesteld wordt.

We houden de ontwikkelingen in de gaten van deze contactloze deurbel van Arlo en update het artikel als we meer te weten komen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts