Ook Siri kan nu dierengeluiden afspelen

Hé Siri, wat voor geluid maakt een kat?
siri dierengeluiden
iPhone met Siri. © Miguel Tomás/Unsplash

Wanneer je je afvraagt wat voor een geluid een specifiek dier maakt, kun je hiervoor Siri raadplegen. De voice assistant van Apple heeft met de nieuwe iOS 14.3 update namelijk de mogelijkheid gekregen om geluidsfragmenten af te spelen, als hierom gevraagd wordt.

Vraag aan Siri wat voor geluid een dier maakt

Je kunt bijvoorbeeld vragen hoe een kat klinkt. Of een hond, als je dat nog niet mocht weten. Je kunt hiervoor zeggen: “Hé Siri, hoe klinkt een kat?” Apple’s spraakassistent zal vervolgens een geluidsfragment laten horen van een miauwende kat.

Deze nieuwe mogelijkheid is een van de nieuwe features van de iOS 14.3 update, waar we bij Smartoday eerder overschreven. Apple heeft hiermee zeker geen primeur in handen: Google Assistant biedt al geruime tijd de mogelijkheid om dierengeluiden af te spelen als je hiernaar vraagt.

Dieren, voertuigen en muziekinstrumenten

Naast het vragen naar dierengeluiden kun je Siri ook vragen hoe een bepaald voertuig klinkt. Denk aan een vliegtuig of een raceauto. Hoor je een instrument op de radio, maar weet je niet zeker welke het is? Vraag dan bijvoorbeeld hoe een saxofoon klinkt, om te checken of dit hét instrument was.

Vraag je Siri naar specifieke geluiden op je iPhone of iPad? Dan wordt het geluidsfragement wellicht verrijkt met een afbeelding op je iOS toestel.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts