Opslag Playstation 5 uitbreiden binnenkort mogelijk met SSD

Vanaf de zomer kun je de opslag van je Playstation 5 uitbreiden met een SSD.
playstation 5 opslag uitbreiden
Playstation 5. © Dennis Cortés/Unsplash

Sta je te trappelen om je Playstation 5 opslagcapaciteit uit te breiden? Dan hebben we goed nieuws voor je: vanaf e zomer kun je de opslag uitbreiden met een SSD.

Playstation 5 opslag uitbreiden

Dit meldt Bloomberg in een uitgebreid artikel. Een software-update die komende zomer verschijnt zou ervoor moeten gaan zorgen dat we de opslagcapaciteit van de Playstation 5 kunnen uitbreiden. Met een M.2 SSD kan het geheugen eenvoudig uitgebreid worden: deze wordt in de sleuf geplaatst aan de zijkant van de spelcomputer. Met de update wordt de M.2 ingang ingeschakeld.

Het klopt dat je reeds een extern geheugen aan kon sluiten op de Playstation 5 via de USB-aansluiting om je geheugen handmatig uit te breiden, maar dit was alleen mogelijk voor Playstation 4 spellen. Welke opslagschijven straks allemaal ondersteund gaan worden voor de Playstation 5 blijft nog even in het ongewisse: Sony zal hier later meer over gaan melden.

Standaard opslagcapaciteit

Velen wensen het kunnen uitbreiden van de opslag van de Playstation 5. Standaard wordt de spelcomputer van Sony geleverd met een 825GB SSD opslagcapaciteit; hiervan is 667GB beschikbaar voor het opslaan van spellen. Dat blijkt niet ontzettend veel als we kijken naar de wat nieuwere games die gemiddeld zo’n 100GB in beslag kunnen nemen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts