Opvouwbare Huawei Mate X2 officieel onthult

De Huawei Mate X2 is officieel onthult en heeft een soortgelijk opvouwbaar scherm als de Samsung Galaxy Fold-serie.
huawei mate x2 onthult
Huawei Mate X2 launch event. © Huawei

De opvouwbare Huawei Mate X2 is zojuist officieel onthult. De smarpthone heeft een soortgelijk opvouwbaar scherm als de Samsung Galaxy Fold: het scherm klapt naar binnen dicht.

Huawei Mate X2

Vandaag vond de officiële onthulling van de nieuwe Huawei Mate X2 plaats. Via YouTube was de aankondiging live te volgen. Het is de eerste nieuwe ‘foldable’ sinds de Mate X die in 2019 geïntroduceerd werd. In tegenstelling tot andere opvouwbare modellen van Huawei ontvouwt het scherm van de Mate X2 zich aan de binnenkant van het toestel, in plaats van de buitenkant.

Toch kun je het scherm ook opgevouwen blijven gebruiken: op de Mate X2 is een extra scherm aan de buitenkant van het toestel te vinden: dit is sterk vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Fold-serie.  Bekijk de officiële aankondiging hieronder terug.

Geen Google apps en services

De nieuwe Huawei Mate X2 zal buiten China niet enorm populair gaan worden: op de nieuwe opvouwbare smartphone zijn namelijk geen apps en services van Google te vinden. Dit vanwege het feit dat Huawei door Amerika op een zwarte lijst geplaatst is, net als Xiaomi die de Amerikaanse regering hiervoor voor het gerecht sleepte. Amerikaanse bedrijven mogen niet samenwerken met dit soort bedrijven, omdat er volgens de regering sprake kan zijn van militaire bedrijven.

Huawei meldt op haar website dat de Mate X2 EMUI versie 11.0 ondersteund op basis van Android. Echter lijken er plannen te zijn om het toestel binnenkort op Huawei’s eigen besturingssysteem te laten draaien: Harmony OS genaamd. In de livestream werd gemeld dat dit vanaf april zou moeten gebeuren.

Specificaties Mate X2

Op naar de specificaties van het nieuwe toestel van Huawei. De opvouwbare smarpthone is voorzien van een 8 inch scherm met een resolutie van 2480 bij 2200 pixels. Het scherm wat zich aan de buitenzijde van het toestel bevindt is een 6,45 inch display met een resolutie van 2700 bij 1160 pixels. Beide schermen zijn OLED schermen (bekijk hier meer informatie over QLED en OLED) en hebben een verversingsfrequentie van een nette 90 Hz.

Onder de motorkap ontdekken we een 8GB Ram geheugen en een accu van 4400 mAh die volgens Huawei razendsnel opgeladen kan worden tot 55 W. Op de achterzijde zijn er vier camera’s terug te vinden: een groothoek 50 megapixel camera, een 16 megapixel ultrawide camera, een 8 megapixel SuperZoom camera en een telefoto 12 megapixel camera.

Aan de buitenkant van het toestel ontdekken we een selfiecamera met een resolutie van 16 megapixel. Opvallend genoeg is er geen selfie camera te vinden binnen in het toestel: uitgevouwen wordt het dus iets lastiger om een selfie te maken.

Huawei Mate X2 kopen

Wil jij de nieuwe Huawei Mate X2 kopen? Dan moet je waarschijnlijk nog even wachten. Sterker nog: het is zelfs helemaal nog niet bekend of het toestel ooit officieel gelanceerd gaat worden in Europa. Vanaf 25 februari is de Huawei Mate X2 verkrijgbaar in Europa. Voor het toestel moet je diep in de buidel tasten: omgerekend betaal je voor de goedkoopste versie ruim tweeënhalf duizend dollar. De variant met 512 GB kost een kleine drieduizend dollar.

De Huawei Mate X2 zal beschikbaar zijn in vier verschillende kleuren: zwarte, grijs, roze en lichtblauw.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts