Overname van Fitbit door Google eindelijk voltooid

De overname van Fitbit door Google is eindelijk voltooid.
fitbit overname door google voltooid
Vrouwe met Fitibit Inspire 2, ter illustratie. © Fitbit

Het is zover: Google heeft de overname van Fitbit voltooid na akkoord van de Europese Unie. Dit meldt de Amerikaanse techgigant vandaag in een blog op haar website. De overname kon voltooid worden, nadat de Europese Unie eerder groen licht gaf voor de overname.

Onderzoek Europese Unie

De Europese Unie startte vorig jaar augustus een onderzoek naar de overname van Fitbit door Google. De EU wilde meer te weten komen over de privacyregelgeving van gebruikers van de fitnesstrackers. De zoekgigant zou na overname de verzamelde data namelijk kunnen gebruiken voor advertentiedoeleinden op haar eigen platformen.

Groen licht voor overname

Google moest voor de overname beloven om de data van gebruikers niet te gebruiken voor het opbouwen van advertentieprofielen. Dit beloofde de zoekmachine, waarna de Europese Unie akkoord heeft gegeven voor de overname van Fitbit door Google.

Daarnaast moeten Fitbit en Google twee onafhankelijke bedrijven blijven en mogen ze niet met elkaar gemengd worden. Dit gebeurde wel met overnames als Nest, wat nu daadwerkelijk een product van Google zelf geworden is. Een Google Fitbit hoeven we dus niet te verwachten, mits Google zich aan haar beloftes houdt.

Google legde uiteindelijk 2,1 miljard euro neer voor de overname van Fitbit. Hiermee haalt Google niet alleen het bedrijf naar binnen, maar ook haar 29 miljoen gebruikers.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts