Panasonic JZ2000 gelanceerd: “Vlaggenschip oled TV voor 2021”

De nieuwe Panasonic JZ2000 is voorzien van speakers aan de zijkanten.
panasonic jz2000 (1)
De nieuwe Panasonic JZ2000. © Panasonic Press

Panasonic heeft haar nieuwe vlaggenschip Oled TV voor 2021 aangekondigd: de Panasonic JZ2000. Het gaat hier om een oled smart TV met speakers aan de zijkanten van de televisie. Ook meldt Panasonic dat er sprake is van een nieuwe versie van My Home Screen.

Panasonic JZ2000 oled smart TV

Zelf noemt Panasonic de JZ2000 dé vlaggenschip oled TV voor 2021. Het betreft een smart tv met 4k resolutie. In een persbericht laat Panasonic weten dat ze zich met de JZ2000 meer focust op gamers. Er is op de oled TV namelijk sprake van een speciale modus: de Game Mode Extreme. Deze modus zorgt voor een lagere input en biedt ondersteuning voor onder meer ALLM, HRR en VRR.

Nieuwe speakers aan de zijkanten

Wat de Panasonic JZ2000 net even wat bijzonderder maakt dan soortgelijke oled televisies, is dat er sprake is van speakers aan de zijkanten. Net als andere smart TV’s van Panasonic is er alsnog sprake van speakers aan de bovenzijde van het scherm. Panasonic belooft een 360 graden surroundbeleving met de toevoeging van de nieuwe zijkant-speakers.

Artificial Intelligence

Dat het hier gaat om een échte smart TV blijkt als we kijken naar de verdere specificaties. De JZ2000 is namelijk voorzien van de HCX Pro AI processor met een Auto AI modus. AI, de afkorting voor artificial intelligence, optimaliseert beeld- en geluidskwaliteit voor specifieke content.

My Home Screen 6.0

Ook genieten gebruikers van de Panasonic JZ2000 strakjes van een compleet vernieuwd My Home Screen. My Home Screen 6.0 om precies te zijn. Er sprake van een nieuwe functionaliteit: My Scenery. Met deze functie kunnen er rustgevende scenes geselecteerd worden.

Daarnaast is er bij het nieuwe My Home Screen ook sprake van een ‘verbeterd menu’, aldus Panasonic. Gebruikers zouden sneller toegang krijgen tot specifieke instellingen en veelbezochte (favoriete) locaties.

Spraakbediening en koppelingen

Met de nieuwe oled TV lijkt Panasonic zich ook steeds meer te richten op smart home mogelijkheden. Zo ondersteunt de JZ2000 verschillende voice assistants én zorgt Dual Bluetooth Connection ervoor dat er onder meer geluid gedeeld kan worden met bluetooth speakers.

Release Panasonic JZ2000: prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Panasonic JZ2000 beschikbaar zal zijn blijft nog in het ongewisse. Wel laat Panasonic in haar persbericht weten dat rond maart meer informatie gedeeld zal worden. Ook eventuele prijzen zijn dus nog niet bekendgemaakt. Meer nieuws over CES 2021? Ontdek hier het CES 2021 nieuws op een rij.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts