Parkeerwekker vanaf nu verboden in Amsterdam

De rechter heeft bepaald dat Parkeerwekker verboden is in Amsterdam.
parkeerwekker amsterdam verboden
Geparkeerde auto in Amsterdam, ter illustratie. © Paulina101 / Pixabay

Het is einde verhaal voor Parkeerwekker in Amsterdam: de gemeente heeft de rechtszaak gewonnen tegen de parkeerapp die je waarschuwt als er een scanauto voorbij komt rijden. In het vonnis heeft de rechter bepaald dat de parkeer-app voortaan verboden is in Amsterdam.

Parkeerwekker verboden in Amsterdam

Eerder schreven we op Smartoday over de gemeente Amsterdam die een kort geding startte tegen Parkeerwekker. De gemeente is niet te spreken over de app die gebruikers waarschuwt als er een parkeerscanauto van de gemeente aankomt, als zij nog niet betaald hebben.

Eerder voerde de gemeente Amsterdam met de makers van Parkeerwekker een gesprek, maar omdat zij hier uit kwamen startte de gemeente een kort geding.

Onrechtmatige gedragingen

Volgens de rechter zet Parkeerwekker aan tot onrechtmatige gedragingen. Zo zouden gebruikers geen parkeerkosten meer betalen, tenzij er dus zo’n scanauto van de gemeente voorbij komt. Eerder meldde Luis Roman, oprichter van de app, dat hij zich van geen kwaad bewust is. Hij is juist voorstander voor het betalen van parkeerbelasting, maar laat wel weten er juist ook te zijn voor de mensen die dit wel eens vergeten.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts