Playstation 5 voorraad beperkt tot het najaar

De voorraad van de Playstation 5 zal pas in de tweede helft van het jaar beter worden.
ios 14.5 update playstation xbox controllers
Playstation 5. © Kerde Severin/Unsplash

De tekorten van Playstation 5 spelcomputers zouden nog tot het najaar aanblijven. Al sinds de introductie in november is het lastig om een Playstation 5 te bemachtigen.

Tekorten Playstation 5 pas in tweede helft 2021 minder

In interviews met verschillende Amerikaanse kranten en nieuwswebsites meldt Sony CEO Jim Ryan dat de tekorten van de Playstation 5 pas in de tweede helft van het jaar minder zullen worden. Tot die tijd moeten we het dus nog even doen met kleine voorraden.

Volgens Ryan was de groter dan ze hadden verwacht bij Sony, met een te kleine voorraad als gevolg. Maar dat lijkt niet het enige probleem: leveranciers ondervinden ook problemen met de productie van chips. En juiste deze tekorten zouden nog enkele maanden kunnen duren.

‘14,9 miljoen Playstation 5’s in eerste jaar’

Ondanks de grote voorraad-problemen verwacht Ryan wel dat er in het jaar sinds de introductie van afgelopen november 14,9 miljoen spelcomputers over de toonbank zullen gaan. Dit is vergelijkbaar met de verkoop van de Playstation 4, die ook een kleine 15 miljoen keer verkocht werd.

Of we de Playstation 5 onder de boom kunnen verwachten blijft nog een groot vraagteken. In interviews laat Jim Ryan weten dat hij niet kan beloven dat de spelcomputers dan bij alle gegadigden in huis te vinden zijn.

De Playstation 5 is trouwens niet de enige spelcomputer waarbij de vraag vele malen groter is dan het aantal geproduceerde spelcomputers. Ook de Xbox Series S en Series X zijn zeer schaars sinds de introductie daarvan. Eerder meldden we bij Smartoday dat de deze pas weer in juni 2021 weer goed verkrijgbaar zullen zijn.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts