Politiek op Instagram en Facebook kun je nu beperken

Facebook en Instagram geven ons nu de optie om minder politieke campagnes voor ogen te krijgen.
instagram facebook politiek
Beeld ter illustratie. © Wokandapix/Pixabay

Goed nieuws voor degenen die niet zitten te wachten op een politieke campagne op hun social media kanalen. Facebook en Instagram bieden gebruikers de optie om politieke campagnes te beperken.

Minder politiek op social media

Gebruikers van social media kanalen Instagram en Facebook kunnen met de nieuwe optie de politieke reclames beperken. Niet alleen politieke campagnes; ook reclames over sociale kwesties.

Hiermee hebben we als Nederlanders geen primeur: vorig jaar kwam moederbedrijf Facebook al met deze functie in Amerika naar buiten.

Zo zie je minder politiek op Instagram en Facebook

Sta jij te trappelen om politieke boodschappen uit te sluiten op jouw timeline? Dan kun je simpelweg bij een advertentie die je tegenkomt aangeven dat je minder van dat soort reclames wil zien. Er is een knop toegevoegd met de boodschap ‘toon minder reclames over dit onderwerp’.

Door op deze knop te klikken geef je dus aan dat je in de toekomst minder van dat soort advertenties voor ogen wil krijgen. Naast de knop bij de advertenties zelf kun je ook het aantal politieke campagnes reguleren via de advertentie-instellingen van Facebook en Instagram; je hoeft dus niet te wachten tot je ze daadwerkelijk voor ogen ziet.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts