Previews in YouTube Music feed kunnen nu animaties zijn

De preview animaties kunnen wel wat druk overkomen in je YouTube Music feed.
youtube music cover animaties

De YouTube Music feed wordt vanaf vandaag wat levendiger: er kunnen nu namelijk animaties voorbij komen in plaats van afbeeldingen. Zowel op de homepagina als bij voorgestelde muziek voor het ontdekken van nieuwe tracks zijn animaties te zien.

Animaties in plaats van afbeeldingen in YouTube Music

Wanneer je nu door je muzieknummer scrolt kun je bewegende animaties tegenkomen. Het gaat om een klein fragment van muziekvideo’s, dus niet de gehele video. Dit kan erg handig zijn om even snel te zien of het gaat om bijvoorbeeld het live optreden van je favoriete artiest of niet.

Uitschakelen mogelijk

Het kan goed zijn dat je – net als ons – snel klaar bent met de animaties en het nogal snel druk over kan komen in je feed. Gelukkig biedt YouTube Music de mogelijkheid om de animaties uit te schakelen.

Je kunt hiervoor terecht bij de instellingen van YouTube Music, waar je ‘Geanimeerde miniaturen weergeven’ uit kan schakelen met een schuifje.

Eerder was op Smartoday te lezen dat Google de stekker uit Play Music heeft getrokken. Het lijkt erop dat alle aandacht nu naar nieuwe functionaliteiten voor YouTube Music gaat.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts