‘R&D afdelingen OnePlus en Oppo samengevoegd’

Oppo en OnePlus voegen hun R&D afdelingen voor hardware samen.
oneplus en oppo samenwerken
Oppo smartphone, ter illustratie. © Unsplash

Volgens de laatste geruchten zouden Oppo en OnePlus hun R&D afdelingen voor hardware samengevoegd hebben. Oppo zou de leiding hebben over complete research en development proces. Zowel OnePlus als Oppo vallen onder BKK Electronics, het moederbedrijf.

OnePlus en Oppo voegen R&D afdelingen voor hardware samen

Eind vorig jaar vertrok Carl Pei bij OnePlus, terwijl co-founder Pete Lau een nieuwe rol kreeg toegewezen: een goede synergie realiseren tussen de merken OnePlus, Oppo en Realme. Met het samenvoegen van de R&D afdelingen voor hardware van Oppo en OnePlus lijken hiermee de eerste stappen gezet te worden.

DoNews meldt dat de R&D afdelingen samengevoegd zijn; volgens insiders zou dit al in december plaatsgevonden hebben, maar is het samenvoegen van de afdelingen nu officieel afgerond.

‘Bredere doelgroep aantrekken’

Op het web wordt er door diverse media flink gespeculeerd over het ‘waarom’ van het samenvoegen van de R&D afdelingen van beide smartphone merken. Zo spreekt 9to5Google over het mogelijk willen aantrekken van een bredere doelgroep met deze move, die volgens hen ook zeker niet als een schok komt.

Tegenover 9to5Google bevestigt een woordvoerder van OnePlus de integratie van beide R&D afdelingen, maar laat hij wel weten dat OnePlus onafhankelijk blijft werken en opereren. Volgens de woordvoerder kan er met het samenvoegen van de R&D afdelingen verder gepositioneerd worden voor groei.

Vergelijkbaar is de integratie van Xiaomi en Redmi, die eveneens de R&D afdelingen hebben samengevoegd en het systeem hiervan delen.

Gelijkenissen

De smartphones van Oppo en OnePlus begonnen al steeds meer op elkaar te lijken; het samenvoegen van de R&D afdelingen komt bij ons op de redactie dan ook niet uit de lucht vallen. Kijken we bijvoorbeeld naar de OnePlus 8 Pro, dan is die nagenoeg hetzelfde als de Find X2 Pro.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts