Rechtszaak tegen Sony vanwege problemen met Playstation 5 controller

Het Amerikaanse advocatenkantoor start een rechtszaak vanwege driftproblemen met Playstation 5 controllers.
rechtszaak playstation 5 controller
Playstation 5 met controller. © Kerde Severin/Unsplash

Veel Playstation 5 gebruikers hebben problemen met hun controller. Voor een advocatenkantoor in Amerika reden genoeg om Sony aan te klagen.

Rechtszaak tegen Sony in Amerika

Op 12 februari heeft Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith een aanklacht ingediend tegen Sony, meldt gamewebsite Gamesindustry.biz. Het advocatenkantoor in Amerika heeft eerder contact gezocht met Playstation 5 gebruikers die problemen ervaarden met hun controller. Nu het advocatenkantoor daadwerkelijk Sony voor het gerecht sleept, lijken ze genoeg klachten te hebben verzameld.

Playstation 5 controller problemen

Veel gebruikers ervaren zogeheten ‘driftproblemen’ met DualSense-controllers van de Playstation 5. Hierbij worden er besturingen verricht, zonder dat de gebruiker de joysticks van de Playstation controller gebruikt.

De aanklagers eisen nu dat Sony met een ‘geldelijke vergoeding voor de geleden schade’ komt, is te lezen in het artikel van Gamesindustry.biz. Volgens Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith zou Sony informatie hebben achtergehouden en zijn reperatiemogelijkheden nihil.

Bekend advocatenkantoor

Het is overigens niet de eerste keer dat Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith zich buigt over dit soort kwesties. Het advocatenkantoor kwam al eerder naar voren bij vergelijkbare cases: zo startte het Amerikaanse advocatenkantoor ook al een rechtszaak tegen Nintento om soortgelijke driftproblemen met de Nintendo Switch.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts