Ring voegt end-to-end versleuteling toe aan videobeelden

Ring is bezig met het uitrollen van end-to-end encryptie op haar slimme deurbellen en camera’s.
ring end-to-end versleuteling camera
Ring Video Deurbel 3, ter illustratie. © Ring

Ring is gestart met het toevoegen van end-to-end versleuteling (encryptie) aan haar videostreams. Met deze versleuteling is er sprake van een betere veiligheid: mochten beelden onderschept worden, dan kunnen kwaadwilligen hier niets mee.

Ring videostrames met end-to-end encryptie

In september kondigde Ring, bekend van haar slimme camera’s en slimme deurbellen, de komst van end-to-end encryptie al aan. Nu blijkt het dan eindelijk te gaan gebeuren: het merk meldt namelijk dat ze zijn begonnen met het uitrollen van de versleuteling naar videostreams.

Het blijkt nog wel een te gaan om een testfase, die Ring zelf een ‘technical preview’ noemt. De encryptie wordt in deze preview uitgerold op verschillende Ring-producten, waaronder haar slimme deurbellen.

Ook Ring kan geen videobeelden meer zien

Wanneer je op dit moment opnames maakt met een Ring videodeurbel of slimme camera, worden deze beelden zonder encryptie verstuurd naar de servers van Ring. Hiermee heeft de fabrikant dus gewoon toegang tot beelden. Het merk beweert dat ze de beelden niet bekijken zonder dat hier nadrukkelijk toestemming voor gegeven is, maar toch wordt ze hier soms van beschuldigd.

End-to-end encryptie

Met het uitrollen van end-to-end encryptie op videostreams van Ring wordt de mogelijkheid om mee te kijken van de baan geschoven. De videobeelden worden namelijk versleuteld verstuurd, waardoor ze opnieuw gedownload moeten worden alvorens ze weer te bekijken zijn.

Nadelen van versleuteling bij Ring-functies

Voor diverse functies zorgt deze versleuteling mogelijk voor problemen. Denk bijvoorbeeld aan de Neighbours-app van Ring, waarmee buren met elkaar videobeelden van onder meer een slimme deurbel kunnen delen ten behoeven van de veiligheid van de buurt. Zij zullen videobeelden eerst handmatig moeten uploaden in de app, waarna deze beelden door een kijker weer handmatig gedownload moeten worden.

De optie van end-to-end encryptie zou in de toekomst niet standaard ingesteld staan. Daarbij zouden gebruikers ook gewoon de mogelijkheid blijven hebben om het per Ring-apparaat aan of uit te kunnen schakelen.

CES 2021

Opvallend genoeg heeft Ring nog geen andere nieuwigheden aangekondigd, ook niet tijdens CES 2021 wat dit jaar digitaal plaatsvindt. Wel kwamen andere merken met innovaties op het gebied van smart home deurbellen naar buiten: zo kwam Alarm.com met een contactloze video deurbel. Ook de Arlo Touchless Video Doorbell werd aangekondigd, wat eveneens een deurbel is waar je niet fysiek op een knop hoeft te klikken om aan te bellen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts