‘Robotkwallen’ moeten bedreigd koraafrif gaan beschermen

De robotkwallen zijn in staat om bedreigd koraalrif te beschermen.
robotkwallen bedreigd koraalrif
Koraalrif, ter illustratie. © AliceKeyStudio/Pixabay

Hoe kun je bedreigd koraalrif goed beschermen tegen de klimaatverandering? Robotkwallen, als het aan Britse wetenschappers ligt. Zij hebben een robot ontwikkelt die bedreigde koraalriffen kunnen beschermen.

Robots in de vorm van kwallen

Dit is te lezen in een nieuwsbericht op Phys.org, waar ook een video van de robotkwallen in actie te zien is. De Britse wetenschappers van de University of Southampton hebben niet alleen de vorm van de robots gebaseerd op kwallen: ook de bewegingen van de robots zijn geïnspireerd op de zeedieren.

De robotkwallen worden gemaakt door een 3D-printer: ze hebben een rubberen kop en acht tentakels, is te lezen op de website.

Robotkwallen nog in testfase

Wanneer de robotkwallen duikers gaan vervangen voor het berschermen van bedreigd koraafrif blijft nog in het ongewisse: de robots zijn namelijk nog niet getest in natuurlijke omstandigheden, melden de ontwikkelaars.

Robotica

Meer over nieuws over robotica? Tijdens CES 2021 werden huishoudelijke robots door Samsung aangekondigd. Deze robots zijn onder meer in staat om je vaatwasser in te ruimen. Het gaat om prototypen; waarschijnlijk worden ze niet daadwerkelijk verkocht aan consumenten.

 

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts