Samsung Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra smartphones gelanceerd

Samsung heeft de Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra gelanceerd tijdens CES 2021.
samsung galaxy s21 s21+ s21 ultra
De reguliere Samsung Galaxy S21. © Samsung/Press

Het is zover: Samsung heeft haar nietuwe Galaxy S-21 gelanceerd tijdens CES 2021. Het gaat om – zoals verwacht – drie nieuwe Galaxy S21 modellen: de Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra.

Samsung Galaxy S21 serie

Het gaat in totaal om drie nieuwe smartphones die allen 5G ondersteunen. Ze hebben alle drie een dual sim en draaien op het nieuwe Android 11. De verversingsnelheid van de toestellen is handmatig aan te passen (60Hz of 120Hz), maar kan ook geautomatiseerd worden.

Dit vinden we ook interessant bij de nieuwe Galaxy S21 serie: de smartphones kunnen gebruikt worden als autosleutel. Samsung kondigt tijdens CES 2021 hiervoor een unieke samenwerking aan met Audi, BMW, Ford en het wat minder bekende Genesis.

Wat de drie nieuwe Samsung Galaxy S21 smartphones ook gemeen hebben is een IP68-certificering. De smartpones zijn dus stof- en waterdicht. Daarnaast zijn ze alle drie ook voorzien van een in het scherm gebouwde vingerafdruksensor en ondersteunen ze gezichtsherkenning voor onder meer het ontgrendelen van het toestel.

Laten we nu inzoomen op de specifieke eigenschappen per Galaxy S21 model.

Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 is voorzien van een dynamisch Amoled-scherm. Het scherm is 6,2 inch groot en heeft een resolutie van 2400 bij 1080 pixels.

Zoals we daarnet al aangaven is dit toestel voorzien van dual sim: je kunt er dus twee simkaarten in stoppen. Daarbij ondersteunt de Galaxy S21 5G. Helaas ontdekken we geen mogelijkheid om er een extra SD-kaartje in te stoppen voor de uitbreiding van het opslaggeheugen.

De batterij van het toestel is een 4.000 mAh, meldt Samsung. Deze ondersteunt Fast Charging (25W), waardoor je hem supersnel kunt opladen.

Kijken we naar de camera, dan is dat niet mis. Op de achterzijde van het toestel ontdekken we drie camera’s: de hoofdcamera, een zoomlens en een ultragroothoeklens. De hoofdcamera en de ultragroothoeklens zijn een 12 megapixel camera. De zoomlens is 64 megapixel. Samsung meldt dat het met dit toestel mogelijk is om video’s te maken met 8K.

Aan de voorzijde van de Samsung Galaxy S21 is een camera te vinden van 10 megapixel. Met deze camera is er sprake van een nieuwe functie: Space Zoom. Je kunt hiermee tot 30 keer inzoomen. Bekijk de unboxing van de Samsung Galaxy S21 video van het merk hieronder.

Galaxy S21 kopen

Wil je de nieuwe Samsung Galaxy S21 kopen? Dan kun je eind deze maand je hart ophalen: het model is namelijk vanaf 29 januari beschikbaar. Het nieuwe toestel heeft een prijskaartje van 849 euro. Hierbij geniet je van een opslaggeheugen van 128 GB. Betaal je 50 euro meer, dan heb je twee keer zoveel opslaggeheugen.

Je hebt keuze uit vier verschillende kleuren: violet, grijs, roze en wit.

Samsung Galaxy S21+

Op naar het volgende model: de Samsung Galaxy S21+. Deze is voorzien van een iets groter scherm dan de reguliere S21: een 6,7 inch dynamisch Amoled-scherm. Wel is hier ook sprake van een 2400 bij 1080 pixel resolutie.

Net als het andere model is er ook bij de Samsung Galaxy S21+ de mogelijkheid voor twee (5G) simkaarten. Ook hier kunnen we helaas geen mogelijkheid vinden voor het uitbreiden van het opslaggeheugen met een micro SD-kaartje.

De camera’s zijn identiek aan de Samsung Galaxy S21: drie camera’s, waarvan een hoofdcamera, een zoomlens en een ultragroothoeklens. Wat wel een verschil maakt is de iets grotere batterij: met een accu van 4.800 mAh is er sprake van een grotere capactiteit dan bij de normale S21 die een 4.000 mAh accu aan boord heeft.

Benieuwd hoe het toestel eruit ziet, bekijk de unboxing van Samsung zelf hieronder.

Galaxy S21+ kopen

Gaat jouw voorkeur uit naar de Galaxy S21+? Deze ligt net als de Galaxy S21 die we daarnet bespraken op 29 januari in de schappen. Hij is, zoals verwacht, een stukje duurder dan normale S21. Je haalt hem in huis vanaf 1049 euro. Hierbij heb je een opslaggeheugen van 128 GB. Ook bij dit model heb je voor 50 euro meer een opslaggeheugen van 256 GB.

Je hebt bij de Samsung Galaxy S21+ keuze uit drie verschillende kleuren: violet, zilver en zwart.

Samsung Galaxy S21 Ultra

samsung galaxy s21 ultra
De Samsung Galaxy S21 Ultra. © Samsung/Press

Het meest uitgebreide model van de nieuwe Galaxy-serie is de Samsung Galaxy S21 Ultra. Met een schermgrootte van 6,8 inch is dit het grootste toestel. Daarbij is hier sprake van een Quad HD+ scherm, in plaats van een dynmic Amoled-scherm. Hij heeft ook een grotere resolutie: 3200 bij 1440 pixels.

De batterij is net als het scherm een stuk groter: met een capaciteit van 5.000 mAh is hij een stuk groter, zelfs dan die van de S21+. Net als de andere modellen ondersteunt de batterij ook Fast Charging (25W).

Waar we bij de S21 en de S21+ drie camera’s zagen, zijn het er nog meer. Er is srpake van een hoofdcamera met 108 megapixel. Daarnaast zijn er twee zoomlenzen te vinden achter op het toestel met 10 megapixel. Samsung belooft dat je hiermee honderd keer zou kunnen inzoomen. Deze optie heeft Samsung 100x Space Zoom genoemd. Aan de voorzijde van het toestel bevindt zich een 40 megapixel camera.

Ook van dit model heeft Samsung een unboxing video gedeeld. Bekijk de unboxing van de Samsung Galaxy S21 Ultra hieronder om een goed beeld te krijgen van het toestel.

Galaxy S21 Ultra kopen

De Samsung Galaxy S21 Ultra is de duurste variant van de S21-serie. Hij heeft een prijskaartje van € 1249 euro. Voor 1299 heb je een opslaggeheugen van 256 GB in plaats van 128 GB. Wil je helemaal uitpakken met een opslaggeheugen van 512 GB? Dan betaal je maar liefst 1429 euro. Net als de andere twee Galaxy S21 modellen is deze variant vanaf 29 januari beschikbaar.

Je hebt bij de Samsung Galaxy S21 Ultra keuze uit de kleuren titanium, navy (blauw) en bruin.

CES 2021

Eerder wisten we al te melden dat we waarschijnlijk de nieuwe Galaxy S21 kunnen ontgrendelen met Bixby, de voice assistant van Samsung. Daarover kunnen we nu helaas nog niets bevestigen. Ook of we in 2021 de nieuwe Galaxy Note-series kunnen verwachten blijft nog even in het ongewisse; Samsung heeft hier nog niets over bevestigt.

Lees hier meer nieuws over CES 2021 en ontdek meer aankondigingen van Samsung, waaronder nieuwe huishoudelijke robots. Ook kondigde het merk de nieuwe Samsung Galaxy Buds Pro aan.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts