Samsung kondigt enorme 110 inch 4K TV met MicroLED aan

Samsung kondigt een gigantische 4k smart TV van 110 inch aan met MicroLED technologie.
samsung 110 inch 4k tv microled

Samsung heeft een enorme televisie aangekondigd: een 110 inch 4K TV met MicroLED beeldkwaliteit. Het merk lanceerde de afgelopen jaren al eerder bijzondere modellen, waarvan The Wall een bekend exemplaar is, die reeds gebruikt gemaakte van MicroLED technologie.

Samsung 110 inch 4K MicroLED TV

Het gaat om een enorme televisie van 110 inch die nauwelijks een rand heeft. Ook over het geluid zal waarschijnlijk weinig op te merken zijn: er wordt gebruik gemaakt van een ingebouwd Majestic Sound System. De 100 inch smart TV zou zorgen voor een geluid wat vergelijkbaar is met een 5.1 speakeropstelling; zonder dat er dus gebruik gemaakt wordt van een externe speaker.

Zelf spreekt Samsung over ‘verbluffende en levensechte kleuren’. Niet heel gek, gezien er gebruik gemaakt wordt van een kleurengamma die gemaakt zijn met geavanceerde DSLR-camera’s. Het resulteert in nauwkeurige helderheid, dankzij de 4K-resolutie en 8 miljoen pixels van het scherm, aldus Samsung.

samsung smart tv 110 inch
Het enorme televisiescherm met MircoLED technologie © Samsung Press

Zelfverlichtende LED’s

In de Samsung smart TV zijn zelfverlichtende LED’s te vinden, waarmee zwart tinten nog beter tot hun recht komen. Een groot voordeel van MicroLED is dat het veel duurzamer is dan andere technieken: zo is er minimaal risico op inbranden. Zelf schat Samsung een levensduur van zo’n 100.000 uur, meldt zij in haar aankondiging.

Waarom deze smart TV anders is dan The Wall van Samsung, die ook gebruik maakte van MicroLED? Omdat daar sprake was van panelen, die oneindig aan elkaar geknoopt kunnen worden voor een complete muur. Dit is de eerste keer dat Samsung MicroLED aanbiedt in een wat meer traditionelere vrom.

Prijs en beschikbaarheid

De enorme televisie gaat vandaag voor het eerst in de voorverkoop in Korea. Wij moeten nog eventjes wachten: het eerste kwartaal van 2021 zal de televisie wereldwijd verkocht gaan worden. De prijs heeft Samsung nog niet bekend gemaakt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts