Samsung SmartThings nu beschikbaar op Android Auto

Via Android Auto kunnen gebruikers vanuit de auto SmartThings smart home apparatuur bedienen.
smartthings android auto
Beeld ter illustratie. © David Emrich/Unsplash

Samsung SmartThings is nu beschikbaar op Android Auto. De Android versie van de SmartThings app zal op kort termijn ondersteuning gaan bieden voor Android Auto. Wanneer deze update er aan komt, is nog niet bekend, maar Samsung meldt wel dat de onlangs gelanceerde Samsung Galaxy S21 deze functionaliteit zal ondersteunen.

SmartThings Smart home bedienen via Android Auto

Door de ondersteuning van SmartThings op Android Auto, kun je straks via het auto-infotainmentsysteem van Android je smart home apparaten bedienen.

Denk aan de slimme lampen boven de eettafel tot het slimme deurslot van je woning. Of wat dacht je van het verwarmen van je woning door de slimme thermostaat alvast aan te schakelen?

Smart home scenario’s via Android Auto activeren

De eerste beelden – die onder andere via Twitter gedeeld worden – is een app te zien waar met verschillende iconen een smart home scenario gestart kan worden. Denk aan thuiskomst of juist een wegga-scenario.


Met één tik op het icoon kan vervolgens een compleet smart home scenario geactiveerd worden: zo kan alles in huis uitgeschakeld worden als je van huis gaat of juist de voordeur geopend worden als je thuiskomt.

Of er ook ondersteuning voor voice assistant Google Assistant – die onlangs een nieuwe gastmodus aankondigde – aan zit te komen op Android? Dat blijft nog in het ongewisse.

Samsung SmartThings en Android Auto

Samsung SmartThing is het smart home ecosysteem van Samsung. In Nederland is het platform wat minder in gebruik dan bijvoorbeeld het vergelijkbare Google Home of Apple HomeKit.

Android Auto is een infotainmentsysteem voor het dashboard van een auto. Middels het dashboard kunnen applicaties bediend en gebruikt worden, waaronder nu dus ook verschillende smart home apparaten van Samsung SmartThings.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts