Samsung toont huishoudelijke robots tijdens CES 2021

De tijdens de CES 2021 gepresenteerde Samsung robots nemen veel huishoudelijke taken uit handen.
samsung robots ces 2021 (1)
Robots worden aangekondigd tijdens CES 2021. © Samsung Press

Samsung heeft tijdens CES 2021 diverse robots gepresenteerd die je een handje kunnen helpen bij huishoudelijke taakjes. Van een robot die je vaatwasser in kan ruimen tot een superslimme AI robotstofzuiger. We zetten de Samsung robots die tijdens de – dit jaar virtuele techbeurs – gepresenteerd zijn op een rij.

Samsung robots nemen huishoudelijke taken uit handen

Het was weer feest toen Samsung begon met haar aankondigingen. Het merk heeft namelijk diverse robots laten zien die een handje helpen in het huishouden. En dat blijkt verder te gaan dan een robotstofzuiger. Het gaat onder meer om een robot die rommel opruimt, een super slimme stofzuiger die de meest efficiënte route in het huis kan berekenen én een robot die dient als persoonlijke assistent.

Bekijk de video die Samsung tijdens CES 2021 deelde hieronder.

Samsung JetBot AI Plus: een robotstofzuiger

Een van de robots die Samsung showde tijdens CES 2021 was de Samsung JetBot AI Plus (90), een robotstofzuiger met Artificial Intelligence. Het is een van de weinige robots die Samsung aankondigde die daadwerkelijk in de schappen zullen gaan liggen.

Deze robotstofzuiger kan met behulp van herkenning precies berekenen wat de meest efficiënte route in jouw huis is voor het stofzuigen. Het is niet de eerste robotstofzuiger die dit jaar is aangekondigd: eerder was op Smartoday ook al te lezen dat de Roborock S7 robotstofzuiger aangekondigd werd.

Samsung Bot Care: persoonlijke assistent

De Samsung Bot Care is meer een soort persoonlijke assistent die bewoners in de gaten kan houden. Zo is iemand in de video aan het werk achter de laptop, waarna de Samsung Bot Care een waarschuwing geeft dat deze persoon te lang achterelkaar aan het werk is.

De Bot Care is voorzien van een scherm aan de bovenzijde van de robot, die naar je toen kan klappen en waar bijvoorbeeld videogesprekken op afgespeeld kunnen worden.

Samsung Bot Handy: een ‘mover’

In de video die Samsung deelt is ook de Samsung Bot Handy te zien. Deze robot kan spullen in huis verplaatsen. Sterker nog: hij lijkt zelfs spullen op te kunnen ruimen en onder meer je vaatwasser te vullen met vieze borden en bestek.

Niet de eerste robots van Samsung

Het zijn zeker niet de eerste robots die Samsung introduceert tijdens deze jaarlijks terugkomende techbeurs. Zo kwam het merk eerder al met een slimme luchtreiniger robot en een robot voor dat de gezondheid van mensen kan checken.

Samsung lijkt zich met deze robots niet te richten op consumenten maar eerder te lanceren vanwege R&D doeleinden.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts