Slim hondenluik met sensor gepresenteerd: myQ Pet Portal

Pet Portal is een smart home hondenluik wat je op afstand kunt openen.
myq pet portal slim hondenluik met sensor (1)
Het slimme hondenluik werkt met een sensor. © myQ/Press

De smart home mogelijkheden voor huisdieren lijken steeds meer geïntroduceerd te worden. Zo zijn er tal van slimme voederbakken – smart pet feeders – en is er tijdens CES 2021 nu ook een slim hondenluik met sensor gepresenteerd. Het gaat om de myQ Pet Portal, een hondenluik wat werkt met een camera en diverse sensoren.

Pet Portal is een slim hondenluik met sensor

De Pet Portal, zoals het merk myQ het slimme product noemt, is een slim hondenluik wat werkt met een camera. Ook is het luikje voorzien van verschillende sensoren.

Het merk myQ lijkt met zich met Pet Portal te richten op honden: in video’s en op haar website zijn enkel foto’s te zien met honden. Het smart home dierenluik geschikt zou zijn voor dieren tot 45 kilogram. Uiteraard kan het luikje natuurlijk ook prima dienen als kattenluik

Hondenluik inclusief deur

Ga niet alvast allemaal plannen maken om het slimme hondenluik strakjes in te kunnen bouwen: het gaat namelijk om een dierenluik inclusief deur. Het luik, wat zich aan de onderzijde van de deur bevindt, gaat open als een mini-deur, met twee panelen die van elkaar wegschuiven.

Bediening via app

In een video die myQ deelt bij de lancering is te zien hoe het slimme dierenluikje werkt. Je krijgt een melding op je smartphone als je huisdier voor het luikje gaat staan. Sterker nog: je kunt met behulp van de camera meekijken. Middels de applicatie kun je het dierenluik vervolgens openen of sluiten. In onderstaande video wordt de werking duidelijk weergegeven.

De hond dient dus wel een halsband om te hebben van myQ, zodat het slimme luik herkent dat de viervoeter in de buurt is.

Wie van plan is om de Pet Portal te kopen kan diep in de buidel tasten: het slimme hondenluik met sensor heeft namelijk een prijskaartje van zo’n 3.000 dollar. Maar, zoals we daarnet al aangaven, gaat het dus om een slim hondenluik inclusief een deur. Lees hier meer nieuws van CES 2021.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts