Razer introduceert ‘s werelds eerste slimme mondkapje: Project Hazel

Project Hazel van Razer is ‘s werelds eerste slimme mondkapje.
slim mondkapje razer project hazel
Project Hazel is ‘s werelds eerste slimme mondkapje. © Razer.com

Razer heeft tijdens CES 2021 een mondkapje geïntroduceerd. Niet zomaar een mondkapje, maar ‘s wereld eerste slimme mondkapje, beweert het merk. Het gaat om een herbruik N95-gasmasker dat ze Project Hazel noemen.

Project Hazel: ‘s werelds eerste slimme mondmasker

Het slimme mondkapje ziet er opvallend uit: het is een doorzicht glimmend mondmasker wat waterdicht is. Het mondmasker is gemaakt van krasbestendig gercycled plastic. Doordat het plastic transparant is kun je ondanks het dragen van een mondkapje gezichtsuitdrukkingen zien en liplezen.

Sterker nog: in het slimme mondmasker zijn microfoons en versterkers verwerkt, die ervoor zorgen dat je ondanks het dragen van het mondkapje goed te verstaan bent. Ook zijn er Chroma RGB-leds in het mondkapje gebouwd: het mondkapje kan oplichten in een kleur naar keuze en je mond kan automatisch verlicht worden als het wat donkerder wordt.

Schijfventilatoren om lucht te filteren

Het slimme mondkapje is voorzien van twee ventilatoren aan weerszijden. Het zou hier gaan om schijfventilatoren die ingeademde lucht filteren. Ook lucht dat uitgeademd wordt gefilterd. Deze ventilatoren zijn van het slimme mondkapje af te halen, waarna ze opgeladen kunnen worden. Bekijk in onderstaande video het slimme mondmasker.

Slimme mondkapje nog in testfase

Hoogstwaarschijnlijk zal het nog even gaan duren voor het slimme mondmasker daadwerkelijk aangeboden gaat worden. Tegenover The Verge meldt een woordvoerder van Razer dat het merk samenwerkt met diverse medische experts die helpen bij de ontwikkeling van het slimme mondkapje. Het masker heeft dan ook nog niet de nodige goedkeuringen van gezondheidsinstanties om gekenmerkt te kunnen worden als goedgekeurd mondkapje.

Ook over de ventilatoren is nog weinig bekend: zo is het nog onduidelijk hoelang deze effectief de lucht kunnen filteren. En hoe een waarschuwing plaatsvindt als de filters toe zijn aan een nieuwe oplaadbeurt, iets wat Razer belooft bij haar aankondiging van Project Hazel, is nog niet bekend.

Corona en CES 2021

Het is niet het eerste slimme artikel wat betrekking heeft op corona wat gelanceerd wordt tijdens CES 2021, wat dit jaar digitaal plaatsvindt vanwege het coronavirus. Zo kwam Alarm.com met een contactloze slimme deurbel. Kort daarop volgde ook Alro met een contactloze slimme deurbel. Voor het aanbellen zou je niet meer fysiek op een knop te hoeven drukken, maar worden bezoekers herkent, waarna bewoners een melding krijgen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts