Sonos Roam: draagbare, slimme speaker is vanaf april te koop

Sonos heeft officieel de Sonos Roam uit de doeken gedaan. Het is een compacte, draagbare, slimme speaker die vanaf april te koop is.
Sonos Roam
Sonos Roam © Sonos

De Sonos Roam is een unieke slimme speaker, omdat het gelijktijdig verbinding maakt via bluetooth en wifi. Ben je thuis, dan gebruikt de Roam de wifi-verbinding. Ga je de deur uit en neem je je speaker mee, dan schakelt die over op de bluetoothverbinding van je smartphone.

Sonos Roam: de nieuwste van Sonos

Daarnaast is er de Sound Swap-functionaliteit. Wanneer je de play/pauze-knop ingedrukt houdt, dan gooit de speaker de muziek over naar de dichtstbijzijnde speaker in je eigen Sonos-systeem. Daardoor verplaats je je muziek heel gemakkelijk in huis.

Bovendien is het zo dat de bluetoothverbinding voor een opmerkelijke functie zorgt. Met de Sonos-app kunnen namelijk alle Sonos-speakers worden gegroepeerd met Roam als er wordt gestreamd via bluetooth. De Roam werkt met allerlei muziekstreamingdienst, waaronder natuurlijk Sonos Radio, en kan worden bediend met de Sonos S2-app, Google Assistent en Apple AirPlay 2.

Sonos Roam
Sonos Roam © Sonos

Helder en diep geluid

De nauwkeurig ontworpen akoestische architectuur produceert een rijk en gedetailleerd geluid dat net zo helder, diep en vol klinkt als je zou verwachten van een grotere speaker. Daarnaast is automatische Trueplay-tuning beschikbaar via wifi én bluetooth.

De Roam is te koop in de kleuren Shadow Black en Lunar White. De draagbare, compacte en slimme speaker is stofbestendig en helemaal waterdicht en heeft een ip67-beoordeling. De siliconen einddoppen beschermen tegen vallen en stoten.

De ingebouwde accu gaat tot tien uur mee en houdt zijn lading tot tien dagen vast wanneer je hem niet gebruikt. Opladen kan met de meegeleverde usb-c-kabel, maar kan ook door verbinding te maken met de speciale magnetische draadloze oplader van Sonos, of een draadloze Qi-gecertificeerde oplader. Die moet je er dan wel los bij kopen.

Prijs

De Sonos Roam is verkrijgbaar vanaf 20 april voor een verkoopadvies van 179 euro op sonos.com en via deelnemende dealers.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts