Sony werkt aan Playstation 5 virtual reality headset

Sony werkt aan een Playstation 5 virtual reality systeem.
playstation 5 verkoper dwangsom
Playstation 5. © Charles Sims/Unsplash

Sony heeft afgelopen dinsdag bekendgemaakt dat ze bezig is met de ontwikkeling van een Playstation 5 Virtual Reality headset.

Playstation 5 virtual reality systeem

Via een nieuwsupdate op haar website maakte Sony dit onlangs bekend. Het gaat om een Playstation 5 VR-headset. Sony belooft een verbeterde field of view en een hogere resolutie.

Er is nog een verschil, als we de plannen vergelijken met de oudere VR headsets van Sony: bij deze variant voor de Playstation 5 zou er slechts één kabel nodig zijn. Helemaal draadloos is hij dus niet, iets wat wel zien bij modellen van Oculus.

Vernieuwde controller

Naast een virtual reality headset meldt Sony ook dat ze bezig is met een nieuwe controller voor de Playstation 5. Het zou gaan om een controller die beter in de hand ligt en die voorzien is van nagenoeg dezelfde functionaliteiten als de DualSense-controller.

Hopelijk gaat die beter werken dan de huidige Playstation 5 controller: onlangs was nog op Smartoday te lezen een Amerikaans advocatenkantoor een rechtszaak tegen Sony gestart is vanwege problemen met de Playstation 5 controller.

Prijs beschikbaarheid

Over de prijs en beschikbaarheid van de nieuwe headset kunnen we nog niets melden. Het is in ieder geval niet te verwachten dat Sony de nieuwe Playstation virtual reality headset dit jaar al aankondigt:

“There’s still a lot of development underway for our new VR system, so it won’t be launching in 2021. But we wanted to provide this early update to our fans, as the development community has started to work on creating new worlds for you to explore in virtual reality”, meldt Hideaki Nishino, Senior Vice President bij Sony.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts