SpaceX kondigt eerste commerciële ruimtevlucht aan

SpaceX gaat voor het eerst toeristen de ruimte insturen met missie Inspiration4.
spacex commerciele ruimtevluchten
Beeld ter illustratie © SpaceX / Unsplash

SpaceX gaat voor het eerst een commerciële ruimtevlucht aanbieden. Het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk zou van plan zijn om eind 2021 voor het eerst toeristen de ruimte in te sturen. De missie draagt de naam Inspiration4.

Inspiration4: commerciële ruimtevlucht van SpaceX

Het is de allereerste keer dat er een commerciële ruimtevlucht plaats zal gaan vinden. Inspiration4, zoals SpaceX deze missie noemt, zal gaan om een liefdadigheidsmissie: er wordt namelijk geld gedoneerd aan het St. Jude kinderziekenhuis. De missie zal onder leiding van Jared Isaacman, een tech-ondernemer die zelf al $ 100 miljoen gedoneerd zou hebben aan het kinderziekenhuis.

Hij wil nog 200 miljoen dollar ophalen voor het kinderziekenhuis. Mensen kunnen zich voor 10 dollar opgeven om ertussen uit gepikt te worden.

Drie stoelen gereserveerd

In een persbericht laat SpaceX weten dat er drie stoelen gereserveerd zijn voor mensen die Isaacman zelf kan selecteren. Deze mensen worden gekozen om de boodschap van de missie te onderstrepen: leiderschap, hoop, vrijgevigheid en welvaart, is te lezen bij de aankondiging.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts