Spotify als standaard muziekdienst instellen op iPhone binnenkort mogelijk

Je kunt met de nieuwe iOS update Spotify als standaard muziekdienst selecteren.
spotify als standaard muziekdienst iphone
Spotify op een iPhone. © Tyler Lastovich / Unsplash

Gebruik je liever Spotify dan Apple Music? Dan hebben we goed nieuws voor je: met de nieuwe iOS update is het straks namelijk mogelijk om Spotify als standaard muziekdienst in te stellen.

Spotify als standaard muziekdienst

Wanneer je nu aan Siri vraagt om een nummer of album af te spelen, zal hij Apple Music starten op je iPhone of iPad. Daar kun je binnenkort echter verandering in aan brengen. Je kunt namelijk door Spotify als standaard muziekservice in te stellen de muziek voortaan daar op af laten spelen.

Gebruikers op Reddit kwamen achter deze nieuwe mogelijkheid van de iOS 14.5 update, de update waar ook de nieuwe App Tracking Transparency in te vinden zal zijn.

Wanneer gebruikers zouden vragen om muziek af te spelen, blijkt het iOS apparaat te vragen via welke dienst dit moet gebeuren. Wordt Spotify doorgegeven als standaard muziekservice, dan hoeft er in het vervolg niet meer aangegeven te worden dat de muziek via die dienst afgespeeld moet worden.

Klacht ingediend

Zo’n twee jaar geleden diende Spotify een klacht in tegen Apple. Volgens de muziekstreamingsdienst zou Apple voorrang geven aan haar eigen muziekdienst. Met de mogelijkheid om dit nu aan te kunnen passen, lijkt Apple gehoor te geven aan de aanklacht.

Of Spotify straks ook op de Apple HomePod, de smart speaker van het bedrijf uit Cupertino, als standaardmuziekdienst in te stellen is? Dat laat nog even op zich wachten: Spotify zou eerst willen zien dat veel HomePod eigenaren deze ondersteuning écht willen hebben, voor zij de ontwikkeling hiervan in gang gaat zetten.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts