Spotify HiFi: abonnement voor betere geluidskwaliteit

Met het nieuwe Spotifiy HiFi abonnement kun je genieten van lossless audio kwaliteit.
spotify hifi abonnement
Beeld ter illustratie. © Agê Barros/Unsplash

Wil je genieten van muziek op Spotify met betere geluidskwaliteit? Dan heeft Spotify een nieuw abonnement voor je: Spotify HiFi.

Spotify HiFi

Met het Spotify HiFi abonnement kun je als gebruiker van Spotify genieten van betere geluidskwaliteit. De muziekstreamingdienst spreekt over muziek in ‘cd-kwaliteit’, ook wel ‘lossless audio’ genaamd.

Niet alleen op de muziekstreamingdienst zelf zal je dan kunnen genieten van betere audiokwaliteit: ook wanneer je streamt naar bijvoorbeeld speakers. Of de muziekkwaliteit ook doorgespeeld wordt als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Alexa Music Sharing, is nog niet bekend.

Jarenlang bood Spotify dezelfde audiokwaliteit aan – een bitrate van 320 kpbs – en hield hier aan vast. Dit in tegenstelling tot diensten als Amazon Music, Qobuz en Tidal, die hun pijlen juist richten op de beste audiokwaliteit. Hiermee lijkt Spotify de concurrentie dus aan te gaan op het gebied van audiokwaliteit.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van het nieuwe Spotify HiFi abonnement is nog niet bekendgemaakt, maar zal vanzelfsprekend duurder zijn dan de huidige 10 euro per maand voor een standaard abonnement. Ook wanneer het abonnement beschikbaar zal zijn blijft nog even in het ongewisse. Wel laat Spotify weten dat Spotify HiFi eerst in een klein groepje landen uitgerold gaat worden.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts