Strengere Europese regels voor drones in 2021

De Europese regels voor drones met camera of zwaarder dan 250 gram worden strenger.
europese regels voor drones 2021 (1)
Een willekeurige drone met camera. © Pixabay

In 2021 worden de Europese regels voor voor het vliegen met drones flink aangescherpt. Met name het registreren van drones moet nu vaker gaan gebeuren: is een drone zwaarder dan 250 gram, dan dient een registratie aangevraagd te worden.

Registratie van drones aangescherpt

De eerste opvallende verscherping van de regels is het eerder registreren van drones. Is deze namelijk zwaarder dan 250 gram óf heeft deze een camera? Dan moet je hem vanaf 2021 al registreren. Een registratie kan aangevraagd worden bij de RDW.

Is de drone lichter dan dan 250 gram en heeft deze geen camera? Dan is er geen registratie nodig.

Vliegbewijs

Ook moeten eigenaren van deze drones een vliegbewijs halen en dienen zij een theorietest af te leggen, waar zij verschillende regels voor het vliegen met drones uit hun hoofd dienen te kennen. Dit is nu al een verplichting voor professionele dronevliegers.

Wederom is er bij lichtere drones geen vliegbewijs nodig. Wel mogen zij niet vliegen boven mensen, woonwijken en in de buurt van vliegvelden. Dit is enkel mogelijk als de eigenaar hiervoor is opgeleid en in het bezit is van papieren die aantonen dat hij of zij een professionele drone-piloot is.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts