Tedee Smart Lock binnenkort te koop in Nederland

Tedee is een slim deurslot wat de deur automatisch vergrendeld en ontgrendeld.
tedee smart lock nederland
Tedee Smart Lock © P. Kasprzak / Tedee

Binnenkort wordt er een nieuw slim deurslot gelanceerd in Nederland: Tedee Smart Lock. Het slimme deurslot doet wat je mag verwachten van een smart home deurslot: je kunt hem bedienen via je smartphone en hij kan automatisch de deur openen of afsluiten.

Tedee Smart Lock: automatisch vergrendelen en ontgrendelen

Met het Tedee Smart Lock vergeet je nooit meer de deur achter je af te sluiten. Wanneer het slimme deurslot succesvol gekoppeld is met je smartphone, wordt de deur automatisch afgesloten als je weggaat. Je kunt zelf een tijdstip in stellen via de Tedee app, waarna de deur vergrendeld moet worden. Zit je smartphone in je zak? Dan kun je het slimme deurslot zelf ook enkele seconden indrukken, alvorens je de woning verlaat.

Ook het ontgrendelen gaat volledig automatisch: wanneer je weer thuiskomt, kun je instellen dat Tedee de deur automatisch voor je opent. Handig als jij met tassen boodschappen het tuinpad op komt lopen. Ben je je smartphone vergeten? Geen zorgen: je kunt je deur ook gewoon nog met de sleutel openen.

Inzicht in toegang tot je woning en verschaffen digitale sleutels

Leuk om te weten: de Tedee app maakt inzichtelijk wie er allemaal toegang heeft gekregen tot je woning. Ook tijdstippen worden hierbij aangegeven. Via de app kun je ook digitale – tijdelijke – sleutels verschaffen: op die manier kun je bijvoorbeeld de buurman als jij op vakantie gaat, tijdelijk toegang geven tot jouw woning.

Hierop voortbordurend kunnen we natuurlijk ook concluderen dat dit super interessant kan zijn voor AirBnB-verhuurders. Zo kunnen ze zonder een sleutel te hoeven geven, toegang geven tot de AirBnB woning.

Cilinder dient vervangen te worden en bridge is noodzaak

Het is goed om te weten dat we hier te maken hebben met een slim deurslot, waarbij de gehele cilinder van het slot vervangen dient te worden. Daarbij werkt het Tedee Smart Lock enkel volledig met een bridge, een gateway naar je persoonlijke WiFi netwerk. Tedee biedt complete pakketten waar je alles in een keer mee in huis halt.

Voor de installatie hoef je je echter geen zorgen te maken: binnen een paar stappen heb je het slimme deurslot geïnstalleerd, waarna je hem kunt koppelen met je smartphone. En de batterijen? Ook daar lijkt Tedee over nagedacht te hebben: hoewel de batterijen een lange batterijduur hebben (zo’n 6 maanden, belooft Tedee) kun je hem ook heel makkelijk opladen. Met een bijgeleverde magnetische kabel kun je de batterijen weer wat voeding geven. Dat magnetische blijkt trouwens een uitvinding: hiermee kan het slot gewoon gebruikt blijven worden: draait het slot te ver, dan schiet de magneet los om blokkades te doen voorkomen.

Tedee Smart Lock kopen binnenkort mogelijk

Sta je te popelen om je voordeur van je smart home te voorzien van deze Tedee Smart Lock? Dan moet je nog eventjes wachten. Volgens geruchten zou Tedee op dit moment bezig zijn met onderzoek naar verschillende distributiekanalen om het slimme deurslot aan te kunnen bieden aan Nederlandse smart home eigenaren. De prijs? Die is fors: voor zo’n 370 euro is het deurslot van jou.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts