Telefoonnummers van Facebook-gebruikers te koop via Telegram-bot

Er zou een database met miljoenen telefoonnummers van Facebook-gebruikers zijn die verkocht worden voor $ 20 per stuk.
facebook verkoop telefoonnummers gebruikers
Facebook icon. © Brett Jordan / Unsplash

De telefoonnummers van Facebook-gebruikers zouden te koop zijn aangeboden via een Telegram-bot. Het kost zo’n 20 dollar per telefoonnummer, tenzij je meerdere nummers in grote hoeveelheden aanschaft.

Telefoonnummers Facebook gebruikers in de verkoop

Volgens een rapport van Motherboard zou iemand een complete database met telefoonnummers van Facebook-gebruikers in handen hebben en deze verkopen via een Telegram-bot. Alon Gal, een beveiligingsonderzoeker die dit ontdekte, zegt dat deze persoon de Telegram-bot beheert. Zie onderstaande tweet.

Het zou gaan om telefoonnummers van zo’n 533 miljoen Facebook-gebruikers. Deze zouden verzameld zijn in 2019 toen er een kwetsbaarheid bij Facebook plaatsvond.

Telegram-bot biedt oplossing

Waarom de verkoop plaatsvindt via een Telegram-bot? Dat is de meest veilige manier van handelen voor degene met de database. Er hoeft nu namelijk geen interactie plaats te vinden met degenen die de telefoonnummers wil hebben en de eigenaar van deze database.

Met een bot kan iemand vervolgens twee dingen doen: met behulp van een Facebook ID kan er in de database gezocht worden naar een specifiek telefoonnummer wat daarbij hoort. En andersom kunnen ze juist met een telefoonnummer het Facebook-ID ontdekken.

$20 per telefoonnummer

In het artikel op Motherboard wordt gemeld dat een telefoonnummer zo’n $ 20 zou kosten. Wil je 10.000 telefoonnummers tegelijk kopen, dan ben je goedkoper uit en betaal je $ 5.000. De Telegram-bot zou al sinds 12 januari 2021 actief zijn, maar in de database zouden al gegevens vanaf 2019 te vinden zijn.

Op het moment van schrijven is het niet bekend of Motherboard en Alon Gal contact hebben opgenomen met Telegram om actie te ondernemen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts