Tesla ex-medewerker aangeklaagd voor stelen software

De ex-medewerker van Tesla zou bestanden naar zijn persoonlijke Dropbox hebben gestuurd.
tesla ex medewerker diefstal
Tesla oplaadpaal, ter illustratie. © Blomst/Pixabay

Een ex-medewerker van Tesla is aangeklaagd door het bedrijf voor het stelen van software. Bestanden van het bedrijf zouden naar zijn persoonlijke Dropbox account gestuurd zijn, beweert Tesla.

Tesla Warp Drive-software gestolen

Software-engineer Alex Khatilov, de ex-medewerker in kwestie, zou bestanden gestolen hebben van Tesla’s Warp Drive-software. Deze software wordt gebruikt binnen Tesla om bedrijfsprocessen te automatiseren. CNBC weet te melden dat dit de reden is voor Tesla om de ex-software engineer aan te klagen.

Aangeklaagd

Volgens Tesla zou Khatilov de bestanden rechtstreeks naar zijn persoonlijke Dropbox hebben gestuurd. Khatilov zou gezegd hebben dat hij dit vergeten was, toen hij met deze diefstal geconfronteerd werd.

In een interview met de New York Post beweert hij dat zonder bedoelingen de Warp Drive-software bestanden naar zijn Dropbox had gestuurd. Opvallend genoeg kwam hij er pas achter dat Tesla hem had aangeklaagd toen deze krant contact met hem op nam.

Niet de eerste diefstal-rechtszaak

Het is zeker niet de eerste keer dat Tesla een rechtszaak aanspant: afgelopen december spande Tesla een rechtszaak aan tegen Martin Tripp voor het lekken van bedrijfsgevoelige informatie. Deze procestechnicus gaf dit uiteindelijk toe.

Onlangs meldde Smartoday dat Tesla-eigenaar Elon Musk nu de rijkste persoon op aarde is.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts