TikTok blokkeert alle gebruikers onder 13 jaar in Italië

Kinderen onder de 13 jaar worden geblokkeerd van social media platform TikTok.
tiktok gebruikers 13 jaar italie geblokkeerd
TikTok app © Lorend_G Pixabay

TikTok gaat kinderen beter beschermen in Italië: de overheid eiste eerder dat kinderen beter beschermd moeten worden tegen mogelijke gevaren. De muziekapplicatie – die met name veelgebruikt wordt door jongeren –  heeft besloten om vanaf 9 februari alle accounts van gebruikers onder de 13 jaar te blokkeren.

TikTok blokkeert kinderen

Dit meldt Reuters vandaag op haar website. Reden voor het blokkeren en beschermen van kinderen op TikTok is de dood van een 10-jarig meisje uit Italië. Zij deed mee met de zogeheten black-out challenge; een challenge waar mensen zichzelf zo lang mogelijk proberen te verstikken.

Voor de Italiaanse overheid reden genoeg om actie te ondernemen: eerder eiste de overheid dat TikTok gebruikers zou moeten blokkeren waarvan de leeftijd niet geverifieerd kon worden. Daar geeft de videodeel-app dus nu gehoor aan.

Vanaf 9 februari

In het artikel van Reuters wordt gemeld dat de blokkade van gebruikers onder de 13 jaar vanaf 9 februari 2021 in zal gaan. Ze zou accounts kunnen herstellen van gebruikers die met hun geboortedatum kunnen aantonen dat zij 13 jaar of ouder zijn.

Het blijft daarbij niet alleen bij een blokkade: ook zou er een meldingsmogelijkheid komen. Vermoed je dat een TikTok gebruiker jonger is dan 13 jaar? Dan kun je dit met behulp van een knop doorgeven aan het social media platform.

Kinderen op social media

Kinderen op social media kanalen blijft de gemoederen hoog houden. Veel social media kanalen – waaronder dus TikTok – ondernemen nu actie om het zo veilig mogelijk te maken en om kinderen beter te beschermen.

Onlangs kwam LEGO met een TikT0k-achtige app naar buiten: LEGO Vidiyo. De applicatie die veel weg heeft van TikTok maakt het onmogelijk om mensen in updates te uploaden. Hier is een soort schild ingebouwd. Kinderen kunnen alleen Lego-minifiguren de hoofdrol laten spelen in video’s die zij delen met hun vriendjes of vriendinnetjes.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts