‘TikTok moet gebruikers blokkeren waarvan leeftijd niet kan worden geverifieerd’

TikTok zou gebruikers moeten blokkeren waarvan de leeftijd niet geverifieerd kan worden, is de mening van de Italiaanse waakhond.
tiktok blokkeer jonge gebruikers
TikTok. © Pixabay

TikTok gebruikers waarvan de leeftijd niet geverifieerd kan worden dienen tijdelijk geweerd te worden van het platform, is de mening van de Italiaanse autoriteit voor gegevensbescherming. Ze heeft het social medium opdracht gegeven om niet-geverifieerde TikTok gebruikers te blokkeren tot tenminste 15 februari.

Blokkeren niet-geverifieerde TikTok gebruikers

TikTok zou volgens de Italiaanse gegevensbeschermingsautoriteit gebruikers moeten blokkeren waarvan de leeftijd niet geverifieerd kan worden. Dit meldt persbureau Reuters. Aanleiding is de dood van een 10-jarig meisje, dat stierf door deelname aan een zogeheten ‘black-out challenge’ in de applicatie.

Tegenover The Verge liet een woordvoerder van TikTok weten dat privacy en veiligheid topprioriteiten zijn voor het videodeelplatform. Ze zouden – met jonge gebruikers in het bijzonder – constant de bescherming van haar gebruikers versterken.

Dood 10-jarig meisje

Het 10-jarig meisje uit Palermo, Sicilië, stierf door verstikking. Op het moment van schrijven zou onderzocht worden of iemand haar heeft uitgenodigd voor deze bizarre TikTok-challenge. TikTok zou zelf geen inhoud hebben kunnen vinden die te maken hadden met deze challenge.

Om je aan te kunnen melden voor TikTok moet je minimaal 13 jaar of ouder zijn, is te lezen in de voorwaarden van het social media platform. Toch bleek dit makkelijk te omzeilen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts