Toyota brengt dit jaar eerste elektrische auto’s op de markt in Amerika

Toyota zal eindelijk haar eerste volledig elektrische auto’s aankondigen, te beginnen in Amerika.
elektrische auto toyota
De eerder aangekondigde elektrische SUV van Toyota. © Toyota/Press

Toyota zal eindelijk haar eerste volledig elektrische auto’s aankondigen. Het merk leunde vooral op hybride auto’s, maar kondigt nu aan om later dit jaar met verschillende elektrische auto’s de markt te betreden. Toyota geeft nog geen details over het soort auto, specificaties en prijzen.

Toyota elektrische auto’s in aantocht

Hoewel Toyota bij haar officiële aankondiging nog geen verdere details deelt, is het wel aannemelijk dat de autofabrikant met een elektrische SUV op de proppen komt. Eerder liet Toyota namelijk weten te werken aan een elektrische SUV met een ‘flexibel  platform’ dat gebruikt zou kunnen worden voor meerdere elektrische voertuigen. In totaal zou Toyota met twee volledig elektrische voertuigen en een nieuwe hybride auto.

Eerste elektrische auto’s

Hiermee is Toyota wel een van de laatste in de markt. De autofabrikant heeft altijd vol ingezet op hybride voertuigen, waarvan de Toyota Prius – die al sinds 1997 geïntroduceerd werd – het beste voorbeeld is. Hiermee stond Toyota aan de wieg van elektrisch aangedreven auto’s, maar richtte haar pijlen niet op volledig elektrische voertuigen. “We blijven leiders op het gebied van elektrificatie die begon met onze baanbrekende introductie van de Prius bijna 25 jaar geleden”, aldus Bob Carter, Executive Vice President van Toyota Noord Amerika.

Toch lijkt Toyota nog een beetje vast te willen houden aan de hybride modellen en verdedigt licht waarom ze niet eerder in de markt van volledig elektrische voertuigen gestapt is. Zo stelt Toyota dat onderzoek uitwees dat de uitstoot van broeikasgassen van elektrische – en hybride voertuigen nagenoeg gelijk zou zijn.

Meer lezen over EV nieuws? Kijk dan het nieuwsoverzicht bij Mobilty, waar we onlangs schreven over de nieuwe Audio E-Tron GT en een flinke investering van 22 miljard in elektrische auto’s door Ford.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts