TP-Link Deco Voice X20: Mesh WiFi-systeem met Alexa

TP-Link heeft de Deco Voice X20 aangekondigd, een mesh wifi-systeem met Alexa aan boord.
tp-link deco voice x20 mesh
De nieuwe Deco Voice X20 is voorzien van Alexa © TP-Link

TP-Link heeft een nieuwe Mesh WiFi-systeem aangekondigd: TP-Link Deco Voice X20. Het is een combinatie met een mesh wifi-netwerk en een slimme luidspreker.

De Deco Voice X20 is voorzien van een Mesh WiFi-systeem met een slimme luidspreker onder de motorkap. Alexa van Amazon om precies te zijn. Door elke node van het mesh WiFi-systeem te voorzien van deze voice assistant, kunnen gebruikers van de TP-Link Deco Voice X20 overal in het huis slimme apparaten bedienen met spraak of informatie opvragen aan Alexa.

Mesh-netwerk met groot bereik

TP-Link belooft met de Deco Voice X20 een flink bereik, 4.000 square feet om precies te zijn. Daarnaast spreekt het merk over een ‘naadloze roaming-connectiviteit zonder signaalverlies’. Zelfs tijdens streamen, videogesprekken – wat in de huidige tijd tijdens thuiswerken een must kan zijn – en gamen in de cloud (bijvoorbeeld via Google Stadia) zou signaal niet aan de orde zijn.

Alexa als spraakassistent

Alexa is de voice assistant van Amazon. Deze is helaas nog niet in het Nederlands ondersteunt: we moeten er dus nog voorlopig in het Engels mee communiceren. Naast het bedienen van aangesloten apparaten met spraak biedt de TP-Link Deco Voice X20 ook de mogelijkheid om te bellen, berichten te versturen en jou te notificeren bij inkomende oproepen.

Een WiFi meshnetwerk met ingebouwde spraakassistent is overigens geen primeur van TP-Link: Google realiseerde dit al eerder met de reeds gelanceerde Google Nest WiFi. Hier is Google Assistant ingebouwd, waardoor je daar dus wel mee in het Nederlands kunt communiceren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts