Twitter-ban Trump lijkt te werken: ‘nepnieuws met 73% gedaald’

De eerste week van de permanente Twitter-ban van Trump werpt zijn vruchten af: 73% minder nepniews.
twitter ban trump minder nepnieuws
President Trump, ter illustratie. © Pixabay

De Twitter-ban van Donald Trump lijkt te werken. Het gehalte nepnieuws rondom de vermeende fraude van de Amerikaanse verkiezingen zou met 73% gedaald zijn. Trump is permanent geblokkeerd voor het sociale medium.

‘73% minder nepnieuws op Twitter’

Hoewel president Trump pas een week geblokkeerd is op Twitter, lijkt het nu al zijn vruchten af te werpen: ondezoeksbureau Zignal Labs concludeert dat het nepnieuws rondom de zogenaamde fraude bij de verkiezingen gedaald zou zijn met 73%.

Kijkt het onderzoeksbureau naar het aantal gesprekken op sociale media over deze fraude, dan was daar ook een flinke daling in te zien: van tweeënhalf miljoen naar een kleine 700.000 gesprekken. Ook het gebruik van hashtags als #fightfortrump kelderde met zo’n 95%.

Permanent geblokkeerd

Trump is permanent geblokkeerd op Twitter. Hij gebruikte het social medium als luidspreker voor zijn ongezouten meningen. De druppel voor Twitter om president Trump voor altijd te blokkeren was toen hij zijn aanhangers opriep om in opstand te komen.

Maar Trump is op verschillende social media geblokkeerd: ook media als Facebook en Instagram besloten de president te blokkeren. Tot op heden gaat het nog niet om een permanenten blokkade, zoals dit wel bij Twitter het geval is.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts