Twitter heeft nieuwsbriefplatform Revue overgenomen

Twitter heeft het Nederlandse nieuwsbrievenplatform Revue overgenomen voor een onbekend bedrag.
twitter revue overgenomen
Twitter op smartphone. © Sara Kurfeß / Unsplash

Twitter heeft Revue overgenomen, het nieuwsbriefplatform van Nederlandse bodem. Hoeveel Twitter heeft betaald voor de start-up uit Utrecht blijft in het ongewisse. Wel haalde de start-up in 2016 nog zo’n 400.000 dollar op.

Twitter neemt Revue over

Dit meldt Twitter vandaag in een nieuwsartikel op haar website. Volgens het social media platform zal Revue haar werk versnellen om mensen te helpen op de hoogte te blijven van interesses, maar tegelijkertijd alle soorten schrijvers een manier te bieden om geld te verdienen met hun publiek.

“Revue will accelerate our work to help people stay informed about their interests while giving all types of writers a way to monetize their audience – whether it’s through the one they built at a publication, their website, on Twitter, or elsewhere”, aldus Mike Park, Vice President of Publisher Products bij Twitter, bij de aankondiging.

Het is nog onduidelijk of Revue door zal gaan als een losstaande dienst. De huidige eigenaren van Revue, Martijn de Kuijper en Mohamed El Maslouhi, zouden wel leidinggevende blijven.

Revue: platform voor nieuwsbrieven

Revue is een nieuwsbrievenplatform van Nederlandse bodem. Middels het systeem kunnen er nieuwsbrieven gemaakt en verstuurd worden. In tegenstelling tot veel andere nieuwsbriefsystemen richt Revue zich juist op particulieren en niet op bedrijven.

Degenen die nieuwsbrieven versturen via Revue kunnen geld vragen voor een abonnement. In ruil voor de diensten van Revue, vraagt het nieuwsbriefplatform dan een commissie van 5% van de inkomsten.

Gisteren kwam Twitter ook al met het nieuws naar buiten dat ze Twitter Birdwatch in een test-fase heeft gelanceerd, een fact-checker tool.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts