Twitter test mogelijkheid YouTube-video’s in tweet te bekijken

Twitter test een nieuwe optie op iOS waardoor het mogelijk wordt een YouTube-video direct in je tijdlijn te bekijken.
twitter revue overgenomen
Twitter op smartphone. © Sara Kurfeß / Unsplash

Wanneer je normaliter op Twitter op een YouTube-link drukt, dan wordt je doorgestuurd naar de YouTube-applicatie op je iPhone of iPad (of welke smartphone dan ook). Dat kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer je eigenlijk de app niet wil verlaten.

Twitter test nieuwe opties

Daarom is het goed om te zien dat Twitter nu een optie test die ervoor zorgt dat je het sociale medium niet verlaat op het moment dat je op zo’n link klikt. De optie wordt alleen getest op iOS; dus alleen gebruikers op dat platform worden niet doorgestuurd niet het klikken. Dat moet het bekijken van video’s een stuk gemakkelijker en overzichtelijker maken.

In de onderstaande tweet, afkomstig van het bedrijf, wordt laten zien hoe het precies werkt. In de gif zien we hoe de video gewoon in een tweet afgespeeld wordt. En, nog belangrijker nog, hoe weinig moeite dat kost.

Test in Canada, de VS en meer

De test wordt gehouden met een kleine groep mensen in Canada, de Verenigde Staten, Japan en Saudi-Arabië en duurt ongeveer vier weken, laat een vertegenwoordiger weten. Pas na het ontvangen en bekijken van de resultaten worden besloten wat de verdere stappen zijn.

Deze nieuwe test is onderdeel van een serie andere tests die Twitter uitvoert, met als doel ervoor te zorgen dat het delen en bekijken van media erop vooruitgaat. Zo wordt er ook een test uitgevoerd met afbeeldingen. Die worden niet gecropt (kleiner gemaakt), maar worden in het oorspronkelijke formaat getoond. Daarnaast wordt er een test uitgevoerd met een uploaden en bekijken van 4k-afbeeldingen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts