Updategarantie voor Samsung Galaxy smartphones verlengt

Samsung belooft een updategarantie van minstens vier jaar voor oude Galaxy smartphones.
updategarantie samsung galaxy

Samsung heeft het aantal jaar voor beveiligingsupdates updates van Galaxy smartphones verlengt. Voor minstens vier jaar na de oorspronkelijke lanceringsdatum zouden gebruikers kunnen genieten van beveiligingsupdates, belooft Samsung.

Beveiligingsupdates Galaxy smartphones

Dit kondigt Samsung aan in een bericht op haar website. De updategarantie geldt voor alle Samsung Galaxy apparaten vanaf 2019: zowel dure als goedkopere modellen.

Echter is er wel verschil merkbaar in het aantal updates: dit hangt af van het type toestel. Waar je bij duurdere toestellen kunt genieten van maandelijkse updates – bijvoorbeeld de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn –  zou erbij goedkopere toestellen minimaal per kwartaal een beveiligingsupdate plaatsvinden, aldus Samsung.

Vier jaar updategarantie

Een garantie van minimaal vier jaar beveiligingsupdates is veel als we dit vergelijken met concurrenten. Zo hanteert Google een jaar minder voor haar Pixel-toestellen: hier wordt een updategarantie gegeven van minstens drie jaar. En bij andere merken, neem bijvoorbeeld LG, ligt het aantal jaar beveiligingsupdates – en de frequentie hiervan – af van het type toestel. Vaak geldt: hoe duurder, hoe vaker een beveiligingsupdate.

Echter is Samsung niet het beste jongentje in de klas met deze minimale updategarantie van 4 jaar. Apple hanteert gemiddeld zo’n vijf jaar voor het blijven uitbrengen van beveiligingsupdates voor oudere iOS-apparaten.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts