‘Vanaf 2025 alleen nog maar volledig elektrische Jaguars’

In 2025 zouden er alleen nog maar volledig elektrische Jaguars van de band moeten rollen.
jaguar elektrische auto's
Beeld ter illustratie. © Pixabay

Jaguar is voornemens om alle auto’s vanaf 2025 volledig elektrisch te maken.

Alle Jaguars in 2025 volledig elektrisch

Het wordt hoogtijd dat Jaguar haar portfolio met elektrische auto’s gaat aanvullen. Het Britse automerk heeft op het moment van schrijven namelijk slechts één volledig elektrisch voertuig: de Jaguar I-Pace. Daar moet verandering in komen. Sterker nog: vanaf 2025 moeten alle nieuwe Jaguars volledig elektrische auto’s zijn.

Hiervoor zal Jaguar Land Rover j(JRL) jaarlijks tweeënhalf miljard pond in de technologie voor elektrische auto’s investeren. Ford lijkt het groter aan te pakken: de Amerikaanse autofabrikant kondigde onlangs aan 22 miljard dollar in elektrische auto s te investeren.

Land Rover

Ook de Land Rover divisie wordt aangepakt: in 2024 zouden we de eerste volledig elektrische Land Rover kunnen verwachten. Helemaal nieuw is een elektrisch rijden in het Land Rover portfolio niet: zo zijn er al een aantal hybride Land Rovers op de markt gebracht, waarvan de Defender en de Range Rover Sport twee goede voorbeelden zijn.

Naast het doel om vanaf 2025 alleen nog maar elektrische Jaguars op de markt te brengen, kondigt Jaguar Land Rover ook aan dat zijn er naar streeft om rond 2039 CO2-neutraal te zijn.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts