Videobellen via Web WhatsApp nu mogelijk

We kunnen vanaf vandaag videobellen via Web WhatsApp met bijvoorbeeld een laptop of iPad.
videobellen via web whatsapp
Beeld ter illustratie. © Surface / Unsplash

Goed nieuws voor degenen die graag willen videobellen via Web WhatsApp. Na een beperkte lancering in december, wordt de functie nu uitgerold naar alle gebruikers.

Met Web WhatsApp videobellen

Vanaf vandaag kunnen we met Web Whatsapp meer dan alleen chatten: via de web-versie van de chatdienst kunnen we nu namelijk ook videobellen en audiogesprekken voeren. Dit kon natuurlijk al via de mobiele-app van WhatsApp, maar was nog niet mogelijk via bijvoorbeeld je laptop, computer of iPad.

De functie voor videobellen en het voeren van audiogesprekken werd vorig jaar december al lichtelijk uitgerold, maar werd toen beperkt tot een klein aantal gebruikers. Vanaf vandaag komt daar dus verandering in en kunnen we met z’n allen videogesprekken voeren.

End-to-end versleuteld

De video- en audiogesprekken zijn net als op de mobiele applicatie van WhatsApp versleuteld. Het gaat om de zogeheten end-to-end encryptie, waardoor moederbedrijf Facebook de gesprekken niet kan horen of zien. Het voeren van groepsgesprekken via videobellen is helaas nog niet mogelijk, maar WhatsApp laat weten dit in de toekomst uit te breiden.

Je kunt videogesprekken voeren via Web WhatsApp door natuurlijk eerst een koppeling te maken met je smarpthone en je laptop of iPad, net waar je de web-versie op wil gaan gebruiken. Eerder schreven we bij Smartoday al over dat dit nu moet gebeuren via biometirsche authenticatie: je kunt een koppeling maken met onder meer je vingerafdruk.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts