Videoplatform Twitch verbiedt aanstootgevende benamingen

Twitch zal aanstootgevende benamingen als ‘Simps’ en ‘Virgin’ gaan bannen.
twitch verbiedt aanstootgevende benamingen
Twitch op een smartphone © Caspar Camille Rubin/Unsplash

Videoplatform Twitch komt met een aangescherpt intimidatiebeleid. Benamingen als ‘Simps’ en ‘Virgin’ zijn nu verboden om te gebruiken door streamers en commentatoren. Dit meldde Twitch COO Sara Clemens via een livestream.

Twitch herziet intimidatiebeleid

Twitch heeft haar huidige intimidatiebeleid herzien. Het videoplatform zou namelijk ‘overspoeld’ zijn met klachten over seksuele intimidatie binnen het platform, meldt The Verge. Afgelopen juni kwam het videoplatform met het nieuws naar buiten dat ze er alles aan gingen doen om Twitch een veiligere omgeving te maken. Vanaf dat moment zou het intimidatiebeleid al onder de loep gehouden worden.

“Simps, Virgin, Incel”

Maar, wat zijn dan aanstootgevende benamingen. Hierbij kan gedacht worden aan het veelgebruikte Simps, wat een benaming is voor een man die wanhopig opzoek is naar vrouwelijke aandacht. Maar ook woorden als Virgin en Incel zullen binnenkort gebanned worden door Twitch.

Vanaf 22 januari verboden

Het nieuwe beleid zou vanaf 22 januari van kracht zijn. Vanaf dat moment is het dus verboden om benamingen als Simps en Virgin tegen elkaar te zeggen via het videoplatform. Ook emoji’s met aanstootgevende boodschappen zouden geweerd gaan worden.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts