‘Volgende Nest Hub krijgt Soli-slaapmeter en Google Fit-integratie’

De volgende iteratie van de Google Nest Hub krijgt waarschijnlijk slaapmeting via een Soli-sensor en integratie met Google Fit.
nieuwe google nest hub slaap monitoren
De Google Nest Hub © Unsplash

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan is Google voornemens twee belangrijke functies toe te voegen aan de volgende Google Nest Hub. De eerste functie heeft betrekking op slaapmeting. Dat moet gaan gebeuren via een ingebouwde Soli-sensor.

Nest Hub met Soli-sensor

De Soli-sensor werd voor het eerst geïntegreerd met de Google Pixel 4- en 4 XL-telefoons van het bedrijf. Het stelt je in staat verschillende dingen te regelen op je smartphone middels handbewegingen. Denk dan aan het bedienen van je muziek, bijvoorbeeld. Door te vegen voor de sensor, ga je naar een volgende of vorig nummer.

Die sensor maakt dus mogelijk ook z’n opwachting op de nieuwe Nest Hub. De Soli-sensor wordt in dit geval mogelijk gebruikt voor slaapmeting door vermoedelijk naar je bewegingen te kijken. Het slimme display kan dan zien dat je slaapt, wanneer je hem in de slaapkamer plaatst. Kun je hem ook meteen als een slimme wekker gebruiken.

google nest hub zonsopkomstalarm
Google Nest Hub alarmen. © Tigchelaar

De verzamelde gegevens worden vervolgens gesynchroniseerd met de Google Fit-app, die eveneens voor het eerst verkrijgbaar al zijn op het smart display. Nu is het nog zo dat Fit alleen beschikbaar is op Android, Wear OS en iOS, waar het onder meer data presenteert van genomen stappen, je hartslag en het aantal verbrande calorieën. Daar komt straks dus ook data bij van je slaappatronen.

De Google Assistent kan op dit moment al enkele gegevens met betrekking tot je gezondheid presenteren. Echter, die functionaliteit is vooralsnog niet uitgerold. Waarschijnlijk gebeurt dat pas wanneer de nieuwe Nest Hub er is.

Qua design moeten er geen verschillen bestaan tussen de huidige en aankomende versie van de Hub. Het is niet duidelijk wanneer het nieuwe smart display van de zoekmachinegigant gepresenteerd wordt. 9to5Google vermoedt dat dit wel snel moet gebeuren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts