Waarom de aandelen van GameStop stijgen

De GameStop aandelen stijgen enorm door een aantal Reddit-gebruikers die shortshellers een loer willen draaien.
gamestop aandelen
GameStop aandelen stijgen enorm. © Clay Banks / Unsplash

Je hebt het vast wel meegekregen de afgelopen week: de beurskoersgekte rondom GameStop, een Amerikaanse gamewinkel. De aandelen van de videogamewinkel stegen de afgelopen periode enorm, terwijl ze in een lastige periode verkeren. Hoe was dit mogelijk? Smartoday dook in deze opvallende beurskoers.

Actie van Reddit-gebruikers

De GameStop beursgekte begint allemaal op Reddit: een aantal fanatieke gebruikers besluit om shortshellers een loer te draaien. Shortshellers zijn beleggers die speculeren op een koersdaling; iets wat bij GameStop zou gaan gebeuren. Gebeurt dit, dan gaan deze shortshellers er met winst vandoor. Iets wat Reddit-gebruikers wilden voorkomen: ze investeerden juist in het bedrijf en kochten aandelen op.

Diverse grote techondernemers zorgden voor nog meer ophef: zo slingerde Elon Musk een tweet eruit met ‘Gamestonk!!’, waar hij ook met een link verwijst naar het forum op Reddit.

Van 20 dollar naar 468 dollar

Het resultaat zou niet snel daarna gigantisch blijken: waar een GameStop aandeel het afgelopen jaar rond de 20 dollar bleef hangen, steeg het de afgelopen naar zelfs 468 dollar op zijn top. Er was wel sprake van wat golven: veel gebruikers konden het niet laten om bij een kleine stijging hun aandelen alweer van de hand te doen: NOS schreef hier afgelopen weekend nog een interessant artikel over.

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts