Waze rolt ondersteuning voor Apple Carplay Dashboard uit

De ondersteuning van Apple CarPlay van Waze is een grote plus voor de rijveiligheid.
waze apple carplay ondersteuning

Goed nieuws voor gebruikers van Waze: de navigatie kan nu op het startscherm van Apple Carplay gebruikt worden. Hierdoor hoeft er niet meer geschakeld te worden tussen applicaties om bijvoorbeeld je muziek te bedienen. MacRumors meldt dat het uitrollen van deze ondersteuning reeds gestart is.

Waze kan nu getoond worden op startscherm van Apple Carplay

De ondersteuning van Apple CarPlay met Waze is een groot voordeel voor de rijveiligheid: de navigatie kan namelijk gewoon getoond worden op het startscherm van Apple CarPlay.

Je kunt op datzelfde scherm ook gewoon je muziek bedienen: je hoeft dus tijdens het rijden niet meer heen en weer te switchen tussen applicaties, met alle gevaarlijke gevolgen van dien. Naast de muziekbediening kunnen er ook agendapunten getoond worden.

Muziek bedienen nu veel makkelijker

Door deze nieuwe ondersteuning is het veel makkelijker om bijvoorbeeld je muziek te bedienen. Waar je voorheen op je toestel naar de muziek applicatie moest gaan, kun je nu op hetzelfde startscherm van Apple CarPlay blijven om je muziek te bedienen. Zonder dat je navigatie uit het zicht is.

Naast CarPlay ondersteuning komt Waze ook met ‘rijstrookadvies’. Hierbij geeft de navigatie ruim van tevoren aan welke rijstrook aangehouden moet worden om bijvoorbeeld een afrit te nemen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts